Fenerbahçe teknik direketörü Erol Bulut, takımı oynatacağı sistemi açıkladı

Fenerbahçe teknik direketörü Erol Bulut, takımı oynatacağı sistemi açıkladı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Topuk Yaylası Tesisleri’nde düzenlediği basın açıklamasında, takımı oynatacağı sistem hakkında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Erol Bulut, kendisi için şampiyonluk dışında her neticenin başarısızlık olduğunu söyledi. Erol Bulut, takımlarda kadroların sürekli değişmemesi gerektiğini de belirtti.

Takımın iskeletini iyi kurmanın ve uzun süre beraber oynayabilmenin önemine değinen deneyimli çalıştırıcı, "Takımın iskeleti olmalı. Oturttuğunuz sistem her zaman değişmek zorunda oluyor. 10 oyuncu gidiyor, 20 oyuncu geliyor. Doğru kadroyu kurup yaş olarak da doğru kişileri alıp kadro kurulması. Burada 2-3 tecrübeli oyuncu olabilir ama ana iskelet doğru yaş ortalamasında olmalı. Bu takım 3-4 sene beraber oynamalı ve her sene en fazla 3-4 kişi katılmalı. Daha fazla olmaması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

20200823-2-44015154-57611213-web.jpg

Süper Lig'de ekibiyle son 3 senede gösterdikleri performansın karşılığında Fenerbahçe'ye geldiklerini ve sarı-lacivertli taraftarların kendilerinden daha iyisini beklediklerinin farkında olduklarını anlatan Bulut, şunları kaydetti:

"Uzun vadeli düşünce bence her zaman en doğru olanı. Her işe bir yerden başlıyorsunuz, sizden bir şey bekleniyor ve onu karşılayamayabiliyorsunuz. Burada hedef tabii ki şampiyon olmak. Var gücümüzle bunu yapmaya çalışacağız ama bunun garantisini kimse veremez. Önemli olan sadece seçeceğiniz futbolcu değil, onun etrafındaki futbolcular da çok önemli.

Onu oynatabilecek mi o seçimi iyi yapmak lazım. 5 tane yıldız alıyorsun ama hiçbiri birbirine umuyor, onları belirlemek lazım. Limitler dolayısıyla alamayacağımız futbolcular var. Keşke limit olmasa da istediğiniz adamı alabilseniz."

20200823-2-44015154-57611208-web.jpg

Türkiye'de beğendiği çok fazla futbolcu olduğunu da söyleyen Bulut, eski takımı Alanyaspor'un Avrupa'da başarılı olmasını istediğini de aktardı.

Futbolcunun 2-3 pozisyonda oynamasının daha önemli olduğunu da anlatan Bulut, Türk futbolunda gelmiş geçmiş en iyi futbolcunun Emre Belözoğlu olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.