Fenerbahçe'den TFF'ye sert yanıt

Fenerbahçe'den TFF'ye sert yanıt
Fenerbahçe Basın Sözcüsü Alper Pirşen, TFF'nin Alanyaspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak 'kural hatası yok' açıklamasının ardından Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını açıkladı. Pirşen, "Kararları görünce iyi bir gün geçiremiyoruz. Çok üzgün ve kızgınım. Kararın az önce gerekçesi geldi. İnceledik. Gün içerisinde Tahkim'e başvuracağız. Kuralı hala bilmiyorsanız. Yazdığınız gerekçeler gülünç." diye konuştu.

Fanatik''te yer alan habere göre, Fenerbahçe Basın Sözcüsü Alper Pirşen, FB TV''ye telefonla bağlanarak TFF''nin reddettiği kural hatası başvurusu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pirşen, konuyu Tahkim''e taşıyacaklarını açıkladı.

Alper Pirşen''in açıklamaları şu şekilde:

"Kararları görünce iyi bir gün geçiremiyoruz. Çok üzgün ve kızgınım. Kararın az önce gerekçesi geldi. İnceledik. Gün içerisinde Tahkim''e başvuracağız. En kısa sürede Tahkim''den sonuç bekliyoruz."

"TFF, kural hatalarında MHK''yi ofsayta düşürmemek için ne derlerse onu yapıyorlar. Bir tek Kasımpaşa - Beşiktaş maçında tersine çevirdiler. TFF tarihinde bunun dışında uygulama yok. MHK''nin gerekçesini okudum. Dehşete düştüm"

"Konu oyuncunun ofsayt olup olmaması değil hakem yorumu devreye girer.'' demişler. Konu kuralın yanlış uygulanması. Bu karar ofsayt çizgisiyle verilemez. Konu açık ofsayt diyorlar. Tamam ofsayt ama kural başka."

"BU ŞEKİLDE AYIP ÖRTÜLMEZ"

"Hakem ve gözlemcilerin raporları sıkıntı çıkaracaksa hemen ek rapor düzenletiyorlar. Bu şekilde ayıp örtülmez. Kuralı hala bilmiyorsanız. Yazdığınız gerekçeler gülünç. Türk futbolunun bu noktası bilgisizlikten. Halimiz içler acısı. Lig''deki Samsunspor-İstanbulspor maçında yanlış oyuncuya kart gösterip kırmızı kartla oyundan atıyor. Ek raporla buradaki ayıbı örttüler. Ayıp. Böyle devam edecekse gelecek sezon yabancı hakem gelsin. Fenerbahçe''nin bu sezon 15 puanı hakem kararlarıyla gasp edildi."

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe''nin, Spor Toto Süper Lig''in 38.haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor maçına ilişkin kural hatası itirazı reddedildi. Söz konusu karar TFF''nin internet sitesinden açıklandı.

TFF''den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün Riva’da yaptığı toplantıda Fenerbahçe A.Ş. Kulübü’nün 29.04.2021 tarihinde oynanan Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe A.Ş. müsabakasına ilişkin kural hatası itirazını değerlendirmiştir. Yapılan inceleme sonucunda söz konusu müsabakada kural hatası olmadığına karar verilmiştir." denilmişti.

İlgili Haberler