Şok iddia! Derbini hakemi değişti mi?

Şok iddia! Derbini hakemi değişti mi?
Süper Lig'in 28. haftasına oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor maçı damgasını vurdu. Yaşanan bu gelişmelerle ilgili ayrıca bomba bir iddia ortaya atıldı. Haftanın dev maçına önce Fırat Aydınus'un atandığı, sonra da Aydınus'tan görevin alınarak Zorbay Küçük'e verildiği öne sürüldü.

Fenerbahçe - Trabzonspor maçı, hakem Zorbay Küçük''ün İrfan Can Kahveci''ye gösterdiği kırmızı kart sonrası konuşulmaya devam ederken, hakem atamalarıyla ilgili herkesi şaşkına çevirecek bir iddia ortaya atıldı. Süper Lig''in 28. haftasının en önemli maçı olan Fenerbahçe - Trabzonspor maçına önce Fırat Aydınus''un atandığı ancak sonrasında sürpriz bir şekilde Zorbay Küçük''e görevin verildiği iddia edildi. TFF ve MHK kaynakları bu iddiayı çok güçlü bir şekilde reddetti.

Fenerbahçe - Trabzonspor maçının hakemi Zorbay Küçük''ün gösterdiği kırmızı kart sonrasında sarı lacivertliler, daha önce görülmemiş bir şekilde ilk yarının bitimiyle hemen hakemle ilgili flaş bir açıklama yaptı. Maç sonunda ise sarı lacivertli takımın yöneticisi Erol Bilecik de ellerinde bilgiler olduğunu ifade ederek tepkilerini gösterdi. Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu da bir açıklama yaparak, Fenerbahçe''nin iddiaları ile ilgili savcılığı göreve çağırdı.

KABUL EDİLEMEZ OLAY!

En başta Fırat Aydınus, ligin 25. haftasında oynanan Altay - Rizespor maçındaki VAR kararı sonrasında, Karadeniz ekibinin tepkileri sonrasında adeta kızağa çekilerek o haftadan bu zamana kadar maç alamadı. Aydınus''un Fenerbahçe - Trabzonspor maçına atanması gibi bir düşünce olsaydı, geçtiğimiz hafta herhangi bir maça atanarak hazırlanması sağlanırdı. Haftalardır maç yönetmeyen bir hakemin doğrudan bu dev maça atanması MHK tarafından kabul edilemez bir olay olarak görülüyor.

İŞTE MADDE MADDE NEDENLERİ

Genç hakemin perşembe gecesi Fenerbahçe - Trabzonspor maçına atanmasının ise iki nedeni olduğu ortaya çıktı.

1- Zorbay Küçük''ün bu maç için düşünülmüyor olması ve kararın son günlerde alınması...

2- Zorbay Küçük''ün yönettiği Alanyaspor - Gaziantep FK Ziraat Türkiye Kupası maçının perşembe olmasının unutulması...

Merkez Hakem Kurulu bu durumun ortaya çıkmasından sonra mecburen kupa maçının sona ermesini bekledi ve Zorbay Küçük''ün Fenerbahçe - Trabzonspor maçına atandığını kamuoyu ile paylaştı.

TUTARSIZ İDDİA

Bu arada MHK, hakemleri Perşembe günü açıklarken, hakemlere tebligatları çarşamba günü yapıyor. Bu nedenle Zorbay Küçük, kupa maçına çıkmadan önce hafta sonu maç yöneteceğini biliyordu. Bu durumdan ötürü perşembe gecesi açıklama yapılmasının nedeni olarak önce Fırat Aydınus''un atanması sonrasında Zorbay Küçük''e görev verilmesi iddiası tutarsız olmuş oluyor.