FETÖ firarisi Zekeriya Öz Yunan adalarında keyif çatıyor

FETÖ firarisi Zekeriya Öz Yunan adalarında keyif çatıyor
Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının savcısı olan FETÖ firarisi Zekeriya Öz’ün Almanya’dan aldığı siyasi korunma hakkı ile Yunan adalarında keyif yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan Alman hükümeti, Sol Parti'nin soru önergesine verdiği yanıtta FETÖ'nün ülkede terör örgütü olarak sınıflandırılmadığını açıklladı.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen’in haberine göre, Ergenekon  ve Balyoz kumpaslarının FETÖ firarisi savcısı Zekeriya Öz, Almanya’da krallar gibi yaşıyor.

Zenginlerin kenti Speyer'de bir villada konuk edildiği belirtilen firari savcının, Almanya'nın verdiği “iltica ve siyasi koruma hakkı” sayesinde kendisini destekleyen işadamlarının özel uçağı ile Yunan Adaları'na gidip geldiği ortaya çıktı.

Bölgede yaşayan işadamları ve Türklerin, “Zekeriya Öz'ü evinde ağırlıyor” dediği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılma pilot Fatih Durmuş, Mannheim'daki özel ve küçük havaalanında örgüt yanlısı olarak bilinen işadamlarına uçuş dersleri de veriyor.

ALMAN HÜKÜMETİNDEN SKANDAL YANIT

Bu arada FETÖ ile ilgili Sol Parti milletvekillerinin sorularına Alman hükümetinden ilginç cevaplar verildi. 21.01.2020 tarihli soru önergesi şöyle yanıtlandı: “Gülen hareketi, Almanya'da terör örgütü olarak sınıflandırılmamıştır.

Bu hareket Anayasayı Koruma Örgütü tarafından takip edilmiyor. Gelir kaynakları ise çeşitli ticari faaliyetler, bilimsel araştırmalar, medya ve konferanslardır.”

İlgili Haberler