Telefon fırlatma yarışması | Stres atmak için bunu yapıyorlar

Telefon fırlatma yarışması | Stres atmak için bunu yapıyorlar
Finlandiya'da insanlar streslerini atmak için 2000 yılında bir yarışma düzenledi. Sponsorlar veya bağışçılar ülkenin dört bir tarafından topladıkları telefonlarla 'telefon fırlatma yarışması' yaptı. En uzak 110,42 metre mesafeye fırlatıldı. Peki ama neden? Bu yarışma nasıl ortaya çıktı?

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Fennolingua isimli, tercüme ve çeviri hizmeti sunan ve farklı milletlerden çalışanları bünyesinde barındıran şirket çalışanların üzerindeki gerginliği ve yükü almak için 2000 yılında telefon fırlatma yarışması düzenledi. O tarihten itibaren her ağustos ayında telefon fırlatma müsabakaları düzenlenmeye başlamış oldu.

Bunu bir spora dönüştüren ülke spora da kurallar koydu. Genç (juniors), serbest stil (freestyle), orijinal ve orijinalin takım hâlinde oynandığı team original olmak üzere 4 alana ayırdı.

Orijinal: ‘Geleneksel’ olarak da bilinen bu kategoride amaç, eldeki telefonu en uzak mesafeye fırlatmak.

Orijinal (Takım): Bu kategoride, orijinaldeki kurallarla her biri üçer kişiye kadar olan takımlar yarışıyor.

Serbest stil: Bu kategoride ise önemli olan fırlatılan mesafenin uzaklığı değil, yarışmacının yaratıcılığı (atış şekli).

Genç: Bu kategoride 12 yaşında ya da 12 yaşından küçük olan çocuklar yarışıyor.

KENDİ TELEFONLARINI KULLANMALARI YASAK

Yarışmada yarışmacıların fırlatılacakları telefonları sponsorlar veya bağışçılar temin ediyor. Kendi telefonlarını fırlatmak isteyenlere maddi cezalar uygulanıyor.

YARIŞMANIN ORTAYA ÇIKMASININ AMACI NEDİR

Geri dönüşüm şirketleri, kullanılamayacak olan cihazları sürekli olarak toplamış ve fırlatmasına olanak sağlayarak kişilerde farkındalık oluşturmak istemiştir. Ayrıca yarışmadan sonra fırlatılan telefonlar tekrar toplanmış ve bir sonraki yıl tekrar kullanılmak üzere kaldırılmıştır. Doğaya zarar verilmemiştir.

EN UZAK 110,46 METREYE FIRLATILDI

Ere Karjalainen isimli bir vatandaş 2012 yılında yarışmanın kendi ülkesi olan Finlandiya''da dünya rekoru kırdı. Rekor 110,46 olarak ölçüldü. Bir sonraki rekor ise Belçika''daki Dries Feremans isimli vatandaş 110,42''dir.

İlgili Haberler