Fırtına Avni Aker’de fark için oynayacak

Fırtına Avni Aker’de fark için oynayacak
Trabzonspor’un Avrupa yolculuğu başlıyor. Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Differdange 03’ü konuk edecek

Karadeniz ekibi Rövanşa avantajlı gitmek için evinde farklı kazanmayı hedefliyor. Saat 21.00’deki mücadeleyi Bulgar hakem Ivaylo Stoyanov yönetecek.

Bordo-mavililerin 2015-2016 sezonu, 46 gün sonra oynayacağı resmi maçla bugün başlıyor. Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Napoli’ye elenerek son 16 takım arasına kalamayarak veda ettiği UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda, bugün Lüksemburg’un Differdange 03 takımını konuk edecek. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak karşılaşmayı Bulgaristan Futbol Federasyonu’ndan Ivaylo Stoyanov yönetecek. Stoyanov’un yardımcılıklarını Veselin Dobriyanov ve Georgi Slavov yapacak. Nikola Popov dördüncü hakem olarak görev alacak. UEFA Avrupa Ligi’nde son 2 sezondur ön eleme turlarını geçerek kaldığı gruplardan da çıkma başarısı gösteren bordo-mavililer, 46 gün sonra resmi karşılaşma oynayacak. En son geçen sezon Spor Toto Süper Lig’in son haftasında 30 Mayıs’ta deplasmanda Sivasspor ile karşılaşan Karadeniz ekibi, ligde en erken resmi karşılaşmaya çıkacak takım olacak.

“Kral” ilk maçına çıkacak

Trabzonspor’da Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Şota Arveladze, teknik direktörlük yaşantısında bordo-mavili takımla ilk maçına çıkacak. Bordo-mavili kulüple anlaşmasının ardından 2 Temmuz’da Trabzon’a gelerek, ertesi gün takım ile Hollanda kampına giden Gürcü teknik adam, 13 gün sonra da yeni takımının başında ilk sınavını verecek. Karadeniz ekibinde 1995-96 sezonunda attığı 25 golle kulüp tarihindeki tek yabancı gol kralı olan Şota Arveladze, bir sonraki sezon Hollanda’nın Ajax takımına transfer oldu. Arveladze, futbolcu olarak ayrılmasının ardından bordo-mavili kulüpte bu kez teknik direktör olarak Hüseyin Avni Aker’e çıkacak. Aynı zamanda Legia Varşova ile oynanan grup maçında sol diz ön çapraz bağlarından sakatlanarak ameliyat olan kaleci Onur Recep Kıvrak’ın bugünkü maçla 286 gün sonra formasına kavuşması bekleniyor.

Eksikler can sıkıyor

2015-2016 sezonunun ilk resmi maçını bugün Lüksemburg temsilcisi ile oynayacak olan bordo-mavililer, 23 Temmuz’da deplasmanda oynayacağı rövanş maçına avantajlı gitmek için evindeki mücadeleyi farklı kazanmayı hedefliyor. Ancak Karadeniz ekibi karşılaşma öncesi kadro kurmakta oldukça sıkıntılı. Çünkü Trabzonspor da hem UEFA’ya isimleri bildirilmeyen hem de Hollanda kampından sakat dönen ayrıca daha önceden sakatlıkları bulunduğu için kampa katılmayan futbolcular Differdange 03 karşısında takımdaki yerini alamayacaklar.  Yani Trabzonspor’da UEFA’ya gönderilen listede adları yer almayan yeni transferler Okay Yokuşlu, Alper Uludağ, M’bia, Cavanda ile bonservisi Kasımpaşa’dan alınan Özer Hurmacı, bugünkü maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Bourceanu, Deniz, Aytaç, Bosingwa, Cardozo gibi oyuncular da kadroda yer almıyor.

 

Trabzonspor’da Marin iddiası

Transfer çalışmalarına tam gaz devam eden Trabzonspor ile ilgili hemen her gün yeni isimler ortaya atılıyor. Son iddia ise bordo-mavililerin Chelsea’de forma giyen Boşnak asılı Alman orta saha oyuncusu Marko Marin’i kiralamak istediği yönünde. 10 numara pozisyonunda görev yapan 26 yaşındaki Marin’in Chelsea ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. İngiliz ekibi 2012’de renklerine bağladığı 1.75 boyundaki futbolcuyu 2013’te Sevilla’ya, 2014’te de Fiorentina’ya kiralamıştı. Ada basınına göre Fırtına’nın, Maviler’e yine kiralama teklifi yaptığı ve İngiliz ekibinin de buna sıcak yaklaştığı iddialar arasında yer alıyor. Şartların uyuşması halinde kısa zamanda bu transferin gerçekleşebileceği vurgulanıyor.