Flaş... Her dediği çıkan ekonomist Meriç Köyatası vatandaşın cebine sokulan canavarı açıkladı

Flaş... Her dediği çıkan ekonomist Meriç Köyatası vatandaşın cebine sokulan canavarı açıkladı
Ekonomist Meriç Köyatası "Alkollü içkiler, dışarıda yemek ve sosyal hayatımızı da epey kısıtladık. Sağlık, giyim, ev eşyası ve bakım onarım giderlerini neredeyse yok seviyesine düşürdüm" diyerek kendi hesapladığı Ocak ayı enflasyon oranını açıkladı. İşte ayrıntılar...

''TUİK’in enflasyon rakamlarına kimse güvenmiyor'' diyen Ekonomist Meriç Köyatası Ocak ayı için hesapladığı enflasyon oranını açıklayarak ''yüzde 29.49 oldu'' dedi.

İşte Köyatası''nın açıklamalarından önemli başlıklar;

"TUİK dışında bilim insanlarından oluşan ENA Grup da enflasyon açıklıyor. 2021 yılı enflasyonunu TUİK yüzde 36, ENA Grup yüzde 83 olarak açıklamıştı.  Geçtiğimiz günlerde TUİK Başkanı görevden uzaklaştırıldı. ENA Grup da enflasyon açıkladığı için mahkemeye verildi.  Burası Türkiye… Her an her şey olabilir. Bakarsınız yarın öbür gün, devlet ENA Grubun enflasyon açıklamasını da yasaklamaya kalkar.

Sepette 195 ürün var

Hazır yılbaşındayız diyerek ben de 2022 yılı 1 Ocak’tan itibaren kendi tüketim kalıplarımı dikkate alarak yeni bir enflasyon sepeti hazırladım. Enflasyon sepetimin özellikleri şöyle: İki kişilik emekli aile… Konutu var, kira ödemiyor. Bir de 1600 CC altında otomobil sahibi.

Sepette 195 ürün var. Bu ürünler arasında otomobil için ödediğimiz ÖTV, otomobilin yılık bakım gideri de var. Elektrik, doğal gaz, su parası da… Gıda maddeleri sepetinde bütün ürünler o mevsime ait. Kış aylarında patlıcan, domates gibi ürünler sepette yer almıyor. Kış aylarında kış, yaz aylarında yaz sebzeleri…   Yaşımız itibarı ile kırmızı et epey kısıtlı. Sebze, balık, peynir, zeytin, bakliyat ve bulgur ağırlıklı…

TUİK ve ENA Grup 3 Şubat günü nasıl bir rakam açıklayacak

Alkollü içkiler, dışarıda yemek ve sosyal hayatımızı da epey kısıtladık. Sağlık, giyim, ev eşyası ve bakım onarım giderlerini neredeyse yok seviyesine düşürdüm.

Bir ay içinde tükettiğimiz tüm mal ve hizmetlerin fiyatları ile miktarlarını göz önüne alarak her bir ürünün enflasyon sepeti içindeki ağırlığını ona göre hesapladım. Ocak ayı için bulduğum enflasyon oranı yüzde 29.49 oldu. Ben her ayın birinde kendi hesapladığım enflasyon oranını açıklayacağım. Bakalım TUİK ve ENA Grup 3 Şubat günü nasıl bir rakam açıklayacak"

 

İlgili Haberler