Fransa’dan terör örgütü YPG’ye destek açıklaması

Fransa’dan terör örgütü YPG’ye destek açıklaması
Fransa’nın BM Daimi Temsilcisi Delattre, Fransa’nın terör örgütü YPG’nin öncülüğünde kurulan SDG’ye destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Fransa’dan terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye destek veren skandal bir açıklama geldi. Fransa’nin BM Daimi Temsilcisi François Delattre, Fransa’nın YPG’nin öncülüğünde kurulan SDG dahil olmak üzere ABD’nin tüm ortaklarının güvenliğini sağlam için çalışacağını söyledi.

BM Güvenlik Konseyindeki Suriye oturumunda konuşan Delattre, tüm dikkatlerin Suriye'nin kuzey doğusuna çevrildiğini belirterek, Fransa'nın önceliğinin uzun vadede IŞİD’i ortadan kaldırmak ve bu bölgede terörün yeniden dirilmesini önlemek olduğunu söyledi.

Terör örgütü IŞİD’in Suriye için tehdit oluşturmaya devam ettiğini ve Suriye'de küçük bir alanda da olsa varlığını sürdürebileceğini ifade eden François Delattre, sahada gerginliğin artmasının terör gruplarına fırsat vereceğini ifade etti.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin de değerlendirmede bulunan Delattre, ''Fransa, önümüzdeki haftalarda Suriye Demokratik Güçleri de dahil ABD'nin tüm ortaklarının güvenliğinin sağlanmasıyla yakından ilgilenecek.'' diye konuştu.

François Delattre, ABD'nin Suriye'nin kuzey doğusunda halkın ve bölgenin istikrarının korunmasını, yeni bir insani trajedinin ve terörün yeniden canlanmasının engellenmesini göz önünde bulundurması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler