Konyaspor Gaziantep FK maçının kaderinin değiştiği an

Konyaspor Gaziantep FK maçının kaderinin değiştiği an

Ligin güçlü takımlarından Gaziantepspor ise direnciyle dikkat çeken bir ekip. 

İşte bu ekibin mücadelesinde kazanan hem de farklı bir şekilde Konyaspor oldu. Peki bu fark nasıl doğdu?

Konyaspor''un kendi sahasında baskılı başladığı maçın 31. dakikasında Çekici ile öne geçmesinin ardından Gaziantep taktiğini değiştirip, atak yapmaya başlamıştı ki; o an geldi. 

36. dakikada Doğan Erdoğan''ın Hadziahmetovic''e müdahalesinde hakem Volkan Bayarslan sarı kartına başvurdu. Daha sonra VAR incelemesine davet edilen Bayarslan, sarı kartı iptal ederek Doğan Erdoğan''ı direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti. İşte bu maçın kaderinin değiştiği andı.

Sonra yine Konyaspor aldı sazı eline. 41. dakikada Ahmet Hassan''ın direkten dönen vuruşu gelecek olan gollerin habercisi gibiydi. Nitekim 43. dakikada yeşil-beyazlı ekip farkı 2''ye çıkardı. Michalak''ın ortasında topa iyi yükselen Ahmet Hassan''ın kafa vuruşunda top ağlara gitti: 2-0.

10 kişilik Gaziantepspor, buna rağmen ikinci yarının ilk bölümünde oyunda üstün gözüktü. Bu anlarda pozisyonlar da yakaladı ama kaleci Sehic başarılıydı. 56''da da Amir Hadziahmetovic ceza sahası dışından müthiş bir plaseyle durumu 3-0 yaptı.

Buna rağmen maçtan umudunu kesmedi Gaziantep. Yenilgiyi kabullense de sahada "Ben de varım" dercesine mücadele etti. Bunun karşılığını da teselli golüyle aldı. 87. dakikakada Mirza Cihan''ın pasında Muhammet Demir topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1 yaptı.

Ancak uzatma dakikalarında sahanın en iyilerinden Michalak bir gol daha atında ortaya 4-1 gibi farklı bir skor çıktı.

Konyaspor bu sonuçla lig ikinciliği için Fenerbahçe''yi rahat bırakmayacağını gösterdi.

Yazarın Diğer Yazıları