Fenerbahçe Slavia Prag'ı böyle yener

Fenerbahçe Slavia Prag'ı böyle yener

Hedef sahadan gol yemeden galip ayrılıp, 24 Şubat''ta deplasmanda oynanacak maç için avantajlı bir skor elde etmek olacak. Fenerbahçe''nin durumu belli. Hala taşlar yerine oturmadı.

Her ne kadar kadrosu kağıt üstünde rakibinden daha üstün görünse de tam bir takım görüntüsüne kavuşamadı.

İsmail Kartal''ın ve de futbolcularının "Nasıl olsa Çek takımı, yener geçeriz" diyerek rakibi hafife almamaları gerekiyor. İsmail hocanın hafife alacağını zaten sanmam. Ciddi bir futbol adamıdır, her rakibi de aynı ciddiyetle değerlendirir. Buna oyuncularını da inandırması gerekiyor.

Bir kere oturmuş bir takım Slavia Prag. Devre arası transfer döneminde golcüsü Jan Kuchta''yı Lokomotiv Moskova''ya sattı. Asist kralı Stantciu''nun da Wuhan''a gittiği söyleniyor.

Tamam bunlar başarılı oyunculardı, eksiklikleri elbette hissedilir ama Çek takımı bir makina düzeninde oynayan takım. Yerlerine oynayanlar zaten çoktan hazırlanıyorlardı, eksiklikleri hissettirmeyeceklerdir.

Çabuk hücuma kalkabilen bir takım. Liginde lider. 21 maçta 51 gol atıp, sadece 15 gol yemeleri hızlı hücum yaptıklarını, toplu savunmayı da başarıyla uyguladıklarını gösteriyor.

Fenerbahçe bu maçta savunma güvenliğini bir an bile elden bırakmamalı. Kalede Altay oynayacak. Bu iyi.

Savunmada Nazım, Kim, Szalai, Ferdi''nin kademelerde dikkatli olmaları gerekiyor. Kim ve Szalai, arkalarına top kaçırmamalı. Hızlı adamları penaltıya zorlayabilir; aman ha.

Sosa savunmanın önünde yer alacak. Bence zaman zaman hücuma da destek vermeli, ileri çıkmalı. Mert Hakan ve Jajc''ın ikili mücadelelerde üstünlük kurmaları gerekiyor. Osayi Samuel''in hızı, Pelkas''ın tekniği, Valencia''nın en uçtaki hareketli oyunu fark yaratabilir.

Fenerbahçe, Slavia Prag''dan kötü mü; değil. Bence daha üstün. Ama kağıt üstünde. Kağıt üstündeki üstünlüğünü sahaya da taşıması, baştan sonra ciddiyetle mücadele vermesi gerekiyor.

Sarı lacivertli taraftarlar çok üzüldü bu sezon. Hiç değilse bir Avrupa sevinci yaşasınlar bu sezon. Futbolcuların bu boynunun borcudur.

Yazarın Diğer Yazıları