Arkeologlar 110 tarihi mezar buldu 105 i soyulmuş. Gazeteci Atilla Karaarslan ortaya çıkardı

Arkeologlar 110 tarihi mezar buldu 105 i soyulmuş. Gazeteci Atilla Karaarslan ortaya çıkardı
Gazeteci Atilla Karaarslan, Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Bu haberi Yeniçağ’dan başkası veremez

YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

Milattan önce 1. yüzyılda kurulan ve milattan sonra 8. yüzyıla kadar Geç Helenistik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Karabük''ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti''nde yapılan kazı çalışmaları sürerken, Karabük muhabiri Atilla Karaarslan haber ajanslarının bile gündeme getirmediği bir gerçeği ortaya çıkardı.

Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş başkanlığında yürütülen çalışmada şimdiye kadar iki hamam, iki kilise, bir savunma yapısı, kaya mezarları, tiyatro, bir kemerli ve kubbeli yapı, anıtsal kültik niş, sur, villa, diğer anıtsal binalar ile bazı kült alanları gibi yapılar ortaya çıkarıldı.

“105 MEZAR SOYULMUŞ”

Atilla Karaarslan, sosyal medya hesabından Arkeolog Ersin Çelikbaş’ın kazı sırasında ortaya çıkan 110 mezardan 105’inin soyulduğu açıklamasını aktardı.

Çelikbaş’ın açıklamalarındaki “mezarlardaki hırsızlık” kısmını haber ajanslarının gündeme getirmediğini söyleyen Karaarslan, şu ifadeleri kullandı:

Karabük''ün antik kenti Eskipazar''da "Hadrianapolis" için kazı çalışması yapan Arkeolog Ersin Çelikbaş; "Eskipazar''da yapılan kazılarda 110 mezar bulduk, kazdık fakat bunların 105''i soyulmuş"

İlgili Haberler