Gazeteci Hakan Aygün için kader günü. Son savunmasını verecek

Gazeteci Hakan Aygün için kader günü. Son savunmasını verecek
Yaptığı IBAN paylaşımı nedeniyle tutuklanan daha sonra ise AYM’ye yaptığı başvurunun ardından “Hak ihlali” kararı dolayısıyla 40 bin TL tazminat almaya hak kazanan Hakan Aygün son savunmasını yapmak üzere yarın mahkemeye çıkacak. Kararın, Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada çıkması bekleniyor. Aygün, söz konusu paylaşımı kendisinin yapmadığını söylemiş bilirkişi raporunda ise paylaşımın kimin tarafından yapıldığı tespit edilememişti.

Gazeteci Hakan Aygün, yarın son savunmasını yapmak üzere hakim karşısına çıkacak.

"Ey IBAN edenler" ifadesini içeren sosyal medya mesajı gerekçe gösterilerek açılan davanın karar duruşması yarın yapılacak.

Savcılık, Aygün hakkında, Anayasa Mahkemesi''nin, bir ay tutuklu kalması nedeniyle hak ihlaline uğradığına karar vermesine rağmen, ceza talebinde bulundu. Mahkemenin, savcılığın talebine mi yoksa Anayasa Mahkemesi kararına göre mi hareket edeceği, kararla birlikte belli olacak.

Aygün''le ilgili kararın, yarın Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi''nde görülecek duruşmada çıkması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Bazı Büyükşehir Belediyeleri’nin korona virüs salgınında vatandaşa yardım için başlattığı yardım kampanyaları durdurulmuş sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “IBAN numarası paylaşarak” devlet adına bir kampanya başlatmıştı.

Sonrasında ise Hakan Aygün’ün Twitter hesabından "IBAN suresi ayet 1 ey IBAN edenler… Biz size ayrı bankalardar IBAN numaraları verdik ki IBAN edesiniz diye, hiç şüphesiz ki ahiret gününde IBAN edenle IBAn etmeyenler ayrılacaktır!" paylaşımı yapılmıştı. Aygün ise söz konusu paylaşımı kendisinin yapmadığını söylemişti. Bilirkişi raporunda ise söz konusu paylaşımın kimin tarafından yapıldığı tespit edilemedi.

Söz konusu tweet sonrası "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "hakaret" suçlamasıyla 2 Nisan''da gözaltına alınan Hakan Aygün, 3 Nisan''da tutuklanarak cezaevine kondu. Aygün 5 Mayıs''ta tahliye edilmişti.

Anayasa Mahkemesi Aygün’ün başvurusunun ardından ise hak ihlali kararı vererek Hakan Aygün’e 40 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti.

İlgili Haberler