Yılmaz Özdil'den derin anlamlı Yaşar Nuri Öztürk mesajı

Yılmaz Özdil'den derin anlamlı Yaşar Nuri Öztürk mesajı
Ünlü gazeteci Yılmaz Özdil, ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk'ü ölüm yıl dönümünde andı.

Ünlü ilahiyatçı ve yazar Yaşar Nuri Öztürk, ölüm yıl dönümünde anılmaya devam ediyor. Ünlü isimlerden peş peşe paylaşımlar gelirken, bir paylaşımda gazeteci Yılmaz Özdil''den geldi. 2016 yılında mide kanderi sebebiyle vefat eden Yaşar Nuri Öztürk''ü resmi sosyal medya hesabı Twitter''dan anan Özdil, duygulandıran bir paylaşımda bulundu.

Özdil, Öztürk''ün aydınlık bir insan olduğunu vurgularken, "En ufak tıkırtının bile ürkütücü yankılara dönüştüğü, derinliği belirsiz mağaranın içinde, elinde meşaleyle, zifiri karanlığın üstüne yürüyen bir adamdı, tanıdığım en cesur insandı, ömründe gazete bile okumamış zırcahil kalabalıklara, mushaf’ı anlatmaya çalıştı…Rahmetle anıyoruz" şeklinde paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK KİMDİR?

Yaşar Nuri Öztürk, Bayburtlu bir anne ile Sürmeneli bir babanın çocuğu olarak 5 Şubat 1951 Pazartesi günü Bayburt''ta doğdu. Trabzon''un Sürmene ilçesinin Fındıcak köyünde büyüdü.[2] Çoğu Çaykara''da bulunan Niyazoğlu sülalesindendir. İlk eğitimini babasından Kur''an okuyarak aldı ve dokuz yaşında hâfız oldu. On yıllık klâsik medrese eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi''nde[7] hukuk ve ilahiyat tahsilini tamamladı. 12 yıl imamlık ve vaizlik yaptıktan sonra üniversiteye tekrar dönerek 1980 yılında "İslâm Felsefesi" konulu doktorasını tamamladı ve 1986 yılında aynı dalda doçent oldu. Orta Doğu, Balkanlar, Avrupa ve Afrika ülkeleri, ABD, Güney Kore ve Japonya''da kendi alanı ile ilgili akademik araştırmalar yapan Öztürk, ayrıca Fransa''da Grenoble Üniversitesinde çalıştı. New York''ta "İslâm Düşüncesi ve Çağdaş Sûfî Düşünce" dersleri okuttu.

Time Dergisi’nin gerçekleştirdiği ‘20. Yüzyılın En Önemli Kişileri’ (The Most Important People of the 20th. Century) anketinin ‘En Önemli Bilim Adamları ve Islahatçılar’ (The Most Important Scientists and Healers) listesinde, dünya kamuoyunca belirlenmiş yüz ismin ilk onu arasında yer aldı.Yaşar Nuri Öztürk 11 Ekim 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce ve Fransızca dillerinde çeşitli çalışmaları bulunan Yaşar Nuri Öztürk, 1978 ve 1982''de "Türkiye Millî Kültür Vakfı" ödülünü kazandı.

İlgili Haberler