Gaziantep’te ‘Irkçı saldırı’ iddiaları yalan çıktı!

Gaziantep’te ‘Irkçı saldırı’ iddiaları yalan çıktı!
Gaziantep’te üç gencin Suriyeliler tarafından saldırıya uğraması ve bir Türk gencinin ağır yaralanmasının ardından bazı haber sitelerinde yer alan “Suriyelilere ırkçı saldırı” haberlerinin yalan olduğu ortaya çıktı.

Yeniçağ / İstanbul

Gaziantep’te 24 Aralık günü meydana gelen olayların yankısı devam ediyor.

3 gencin evlerinin önünde Suriyeliler tarafından uğradığı saldırıda Necati Bağcı’nın ağır şekilde yaralanması tepkilere neden olmuş, olaya karıştığı tespit edilen Suriyeliler ise gözaltına alınarak sınır dışı edileceği belirtilmişti.

Yaşanan olayların ardından bazı haber sitelerinde yer alan haberler ise dikkat çekti. Gaziantep’de tepkisini dile getiren vatandaşların ilerleyen günlerde de Suriyeliler saldırdığı, Suriyelilerin yoğunlukta bulunduğu mahallelerde gerilim devam ettiği iddia edildi.

Yeniçağ’ın yerel kaynaklar ve yetkilerden edindiği bilgilere göre ise ortaya atılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

“Irkçı saldırı” söylemleriyle ortaya atılan iddialarda vatandaşın sosyal medya üzerinden hareketlendiği ve çıkan olaylarda 11 kişinin yaralandığı 45 kişinin ise gözaltına alındığı iddia edilmişti.

İlgili Haberler