Görevden alınan İl Başkanı'ndan manidar açıklama

Görevden alınan İl Başkanı'ndan manidar açıklama
MHP'nin seçilmiş Eskişehir İl Başkanı, "seçimli olağanüstü kongre toplanmalıdır" açıklaması yaptıktan saatler sonra genel merkez tarafından görevden alındı. Görevden alınan İl başkanı karara çok sert tepki gösterdi.

MHP Genel Merkezi'nin teşkilatları fesh etme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde "seçimli olağanüstü kongre" çağrısı yapan Eskişehir İl Başkanı Oğuz Sever, MHP Genel Merkezi'nden gönderilen bir faksla görevden alındı. Sever açıklamanın ardından çok sert bir basın açıklaması yaparak, karara tepki gösterdi. 

İşte Sever'in açıklamasından öne çıkanlar:

"Daha güçlü bir MHP için 19.06.2016 tarihinde Ankara'da düzenlenen 6.Olağanüstü Büyük Kurultay'a katılarak imza verdim. Eskişehirli hemşehrilerim ve ülküdaşlarımızın kurultay talebine hak verdiğim için bu kararı aldım. Dünya'daki hiçbir makam ülküdaşlarımızın ve milletimizin iradesinden değerli değildir.

Bu yüzden kongreye katılma kararı verirken Eskişehir İl Başkanlığı'nın Genel Merkez tarafından bu sebeple kapatılacağını biliyordum. Ancak milletim ve davam için bu bedeli ödemeye karar verdim, vicdanım rahat."

İl Başkanlığı'na Kadir Bıyık atandı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, görevden alınan Oğuz Sever'in yerine, Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Kadir Bıyık'ı atadı.

İlgili Haberler