Görevden uzaklaştırılan Vefa Salman'dan açıklama

Görevden uzaklaştırılan Vefa Salman'dan açıklama
İçişleri Bakanlığınca görevinden geçici olarak uzaklaştırlan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, ilk kez konuştu. Salman, "Bunu ortaya çıkartan biziz. Oradaki bir bir dolandırıcılığın Yalova Belediyesi'nden tespitini biz yaptık" dedi.

İçişleri Bakanlığı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve şu an tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç Anayasanın 127'nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47' nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Vefa Salman, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. 

Salman KRT'de yayınlanan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı  'Sisler Bulvarı" programına bağlanarak kararı değerlendirdi. Salman  , kendisine henüz tebliğ yapılmadığını, bu kararı herkes gibi basından takip ettiğini iletti. Müfettişlerin, 'Yalova belediyesinin gelirlerinin büyük bir çoğunluğunun usulsüz bir şekilde belediyenin hesapta toplandığı, bu hesaptan belediyenin hiçbir alacak ilişkisi olmayan kişilere 11 milyon 428 bin lira aktarım yapıldığı tespit edilmiştir' iddiası için Salman, Bunu ortaya çıkartan biziz. Oradaki bir usulsüzlüğün, bir dolandırıcılığın, bir soygunculuğun Yalova belediyesinden tespitini biz yaptık. Bana bildirdiler gece 10 buçukta. Ertesi sabah ben talimat verdim. Cumhuriyet Savcılığı’na, Emniyet’e suç duyurusunda hemen bulunuyorsunuz. Sayıştay’a da ‘burayı denetleyin’ talimatını veren benim. Bu olayı ortaya çıkartan biziz, başkası değil. 2014 yılından beri her 6 ayda bir Sayıştay denetçileri tarafından denetleniriz. Onun dışında da Mülkiye müfettişleri tarafından da denetelemelerimiz sürdürüldü. O uzman denetçilerin dahi ortaya çıkartamadığı nitelikli bir dolandırıcılık gerçekleştirilmiş. Onlar dahi ortaya çıkaramamış. Bunu bir şekilde arkadaşlarımız tespit etmişler. Gerekeni yapın talimatını vermişim. Burada iddia edildiği gibi paranın başka hesaba aktarılması, bu ödemenin benim bilgim olarak yapılması mümkün değil" dedi. 

Salman, "Bu yolsuzluk ilk kez 2017’nin Haziran’ında başlıyor. Bunu ortaya koyan, müfettişlere bildiren biziz. Müfettişler bu konuda benden savunma almadılar. Bugün basından bunu okuduk. Bu olay gündeme geldi. Ben ve başkan yardımcım da dahil, benim kredi kartı hesaplarım, banka hesaplarım, mal varlığımın sonuna kadar incelenmesini istiyorum" diye konuştu. 

İlgili Haberler