Galatasaray, Malatyaspor'u yenebilir mi

Galatasaray, Malatyaspor'u yenebilir mi

Neden diyeceksiniz, madde madde açıklayayım..

1- Torrent iyi bir yardımcı olabilir. Ama iyi bir hoca değil. Bunu kadro seçimlerinde, oyuna müdahalelerinde, oynatmak istediği taktikte gördük. Bugün değişecek değil herhalde.

2- Ayrıca Torrent gidici. Kongrede yarışacak iki başkan adayı da Torrent''le çalışmayacaklarını açık açık bildirdiler. Hatta seçim vaadi yaptılar. Düşünün Torrent''in ne düşündüğünü şimdi? Seçim vaadinin gönderilmesi olması acaba nasıl etkilemiştir adamı?

3- Galatasaraylı futbolcular bir kaç maç sonra gideceği belli olan hocanın sözünü ne kadar dinleyebilirler? Böyle bir hoca onları nasıl motive edebilir? Bir de olağanüstü kongre havası. İster istemez etkilenir insan.

4- Zaten kadrosu yeterli değil. Değil Galatasaray''da sıradan bir takımda bile oynatılmaması gereken oyuncuları var. Bugün değişecek değiller ya?

5- Malatyaspor''un küme düşmesi kesinleşti. Diyebilirsiniz ki; küme düşmesi kesinleşen takım ne yapabilir ki? Ben de size futbolculara bakın derim. Bu maç Malatyasporlu futbolcular için kendilerini gösterme maçı. Seneye bir alt ligde oynamak istemezler herhalde. Onun için canla başla mücadele edeceklerini sanıyorum. Malatyaspor için değil, kendileri için.

İşte bu nedenlerden dolayı sordum başlıktaki soruyu.

Ama yine de favorin kim derseniz, Galatasaray''dır derim. Galatasaray''dır derken de yüzde olarak Malatyaspor''a da, beraberliğe de ihtimal veririm.

Bir de maçın hakemi Mustafa Kürşad Filiz faktörü var. Onun kararları da etkileyecektir maçın sonucunu. Bugüne kadar yönettiği maçlarda pek başarılı olduğu söylenemez çünkü.

Yazarın Diğer Yazıları