Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Hay aksi şeytan...

AKP'nin devr-i iktidarında çok şükür (!) dünya rekorları kırıyoruz.

Eğitimde üçüncü dünya ülkelerinin gerisinde kaldık.

İnsan Hakları ve Demokrasi konusunda Afrika'nın kabile ülkelerine bile yaklaşamıyoruz.

Basın özgürlüğü-gazetecilik bölümüne hiç girmeyelim. Perişan halimize ağlarız şimdi.

Biz duymadık, görmedik ama "bir şeyler olduğu kesin" ki Türkiye asrın çekirge istilasına uğramış olmalı ki tarım çökmüş. Üretim yok. Mercimek, nohut dahil her türlü tahıl ve bakliyatı ithal ediyoruz.

"Hay aksi kör şeytan!" "kesin bir şeyler olmuş!"

Baksanıza, göremiyorsunuz belki ama asrın vebası vurmuş memleketimizi...

Hayvancılık ölmüş...

Ne de olsa paramız (!) var ithal ediyoruz eti...

"Fıtratında var" ne de olsa. Dünyanın en büyük seline vurulmuş olmalıyız ki böbreklerimiz iflas etmiş. Yüzbinden fazla insanımız organ bekliyor.

"Evet hiç bir şey olmasa bile kesin bir şeyler olmuş" olmalı...

Yılda 450 milyon kutu anti-deprasan ilaç kullandığımıza göre, uzayın derinliklerinden sinir gazı yemişiz. Bütün bunların bilincinde olan iktidarımız boşuna şehir hastahanelerine hasta garantisi verdiği de ortaya çıkmış oldu. Ne dersiniz?

Dış güçler yüzünden köprü, tünel ve otoyol geçişlerinde verilen garantinin yerine getirilmeyişi kesinlikli "Ey AB ve ey ABD" yüzünden. Yoksa güllük gülistanlık memleketimizde milyonlarca aracımız niye geçmesin 3-5 kuruşluk ücretten çekinsin!..

Turgut Özal yıllar önce bütün dünyaya rest çekmişti hani! "Hele bir 100 milyon olalım dünya bizden korkacak" diye. Reis'in "en az üç çocuk" emrini yerine getirilmediği için 5 milyon Suriyeli sığınmacımız oldu nur topu gibi. 100 milyon hedefine az kaldı...

Şu batılılar Osmanlı'yı da kıskanmıştı ya... Bir sürü şeytan icadı gerçekleştirdiler.

A Haber seyreden insanımızın kafasını karıştırmak için "istifa" diye bir müessese uydurmuşlar. helikopter düşüyor bakan istifa ediyor. Köprünün halatı kopuyor mühendis harakiri yapıyor. Bankalar batıyor hükümet istifa edip erken seçime gidiyor.

Reis boşuna mı "sigarayı bırakın" diyor. Orman yangınlarının tümü sigaradan. Uçaklar bile söndüremiyor!...

Canım memleketime en güzel hizmetleri sunmak için Milli Eğitim Bakanı sahibi olduğu okulları ihmal ediyor. Sağlık Bakanımız sahibi olduğu hastahaneler için Ankara Gar binası dahil olmak üzere 8-10 kupon arazi tahsis ettirmiş çok mu?

Not: 25 Ağustos Pazar Günü Edremit Kitap Günlerinde saat 19.00 ile 00.00 arasında imza ve söyleşimiz var. Edremit ve civarındaki dostları, değerli okuyucularımızı bekleriz...

Yazarın Diğer Yazıları