Çocuğun gözlerini teyzesi oydu

Çocuğun gözlerini teyzesi oydu
Çocuğun gözlerini teyzesi oydu

Çin polisi, 6 yaşındaki bir çocuğun gözlerini oyduğundan şüphelenilen kişinin çocuğun teyzesi olabileceğini açıkladı. Zhang Huiy

Olaydan sonra intihar etmişti
Çin polisi, 6 yaşındaki bir çocuğun gözlerini oyduğundan şüphelenilen kişinin çocuğun teyzesi olabileceğini açıkladı. Zhang Huiying adlı kadın olaydan 6 gün sonra bir kuyuya atlayarak yaşamına son vermişti. Polis yetkilileri, kadının elbiselerinde Guo Bin adlı çocuğun kan izlerinin bulunduğunu söylüyor. 24 Ağustos’ta Şanşi kentinde meydana gelen olay tüm ülkeyi sarsmıştı. Guo Bin, sokakta oynarken kaybolmuştu. Ailesi, çocuğu ve oyulan gözlerini saatler sonra kanlar içinde buldu. Doktorlar, korneaların yerinde olduğunu açıkladı.

 

Biyonik gözle görebilecek
Bu arada, başına gelenden habersiz, sürekli “Her yer neden karanlık oldu?” diye soran Gua Bin için yeniden görme umudu doğdu. Hong Kong’lu göz uzmanı Dennis Lam, arkadaşlarının “Bin Bin” adını taktığı talihsiz çocuğa “elektronik göz” takılmasına yardımcı olacağını açıkladı. Gua’yı kaldığı hastanede ziyaret eden Lam, yeni bir teknolojiye sahip biyonik gözlerin çocuğun görüşünü yüzde 40’a kadar çıkarabileceğini söyledi. Lam’ın önerdiği biyonik göz, kameranın elde ettiği görüntüyü dile tutturulmuş elektrotlar aracalığıyla beyne iletiyor.