Her dediği çıkan adam Meriç Köyatası Merkez Bankası'nın son durumunu ilk o açıkladı, doların 21 TL’yi bulacağı tarihi işaret etti

Her dediği çıkan adam Meriç Köyatası Merkez Bankası'nın son durumunu ilk o açıkladı, doların 21 TL’yi bulacağı tarihi işaret etti
Ünlü ekonomist Meriç Köyatası, ekonominin temel göstergelerini analiz ederek Türk ekonomisinin kontrolden çıktığını belirterek Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri açıkladı. Köyatası kurtuluş reçetesini Mustafa Kemal Atatürk ile açıkladı.

Ekonomist Meriç Köyatası kişisel Youtube kanalından gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.Türk ekonomisinin kontrolden çıktığını belirten Köyatası, Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri anlattı.

“YILSONU FELAKET GÖRÜLÜYOR”

Piyasaların dolarda 21 liraya hazır olması gerektiğini söyleyen Köyatası şu ifadeleri kullandı

“Enflasyon kontrolden çıktı. Cari açık her geçen gün tırmanıyor. Merkez Bankası’nın dövize müdahale için takati bir ay, en fazla iki ay içinde bitecek gibi görülüyor. Çünkü ekonomide güven bitti ve dışarıdan kaynak bulamıyoruz. Cari açığın yanı sıra devletin iç borçları da dövize endekslendi ve kontrol edilemez halde. Piyasalar dolarda önce 17, sonrasında da 21 liraya hazır olsun. Yılsonu ise daha da felaket görülüyor. Sosyal devlet çöktü, sadaka ekonomisi modeline geçildi.”

“EKONOMİ BÜYÜDÜKÇE HALK DAHA DA FAKİRLEŞİYOR”

Eğitim, sağlık, emeklilik sistemlerini ‘perişan’ olarak niteleyen Köyatası, “Sağlıkta hastalar bırakın muayene olmayı, randevu bile alamıyor. Nüfusun büyük çoğunluğu yoksulluk sınırı altında. Fakirden dar bir kesime gelir transfer ediliyor. Ekonomi büyüdükçe halk daha da fakirleşiyor.” dedi.

“AĞIRLAŞAN FAŞİZM VE İÇ HUZURSUZLUK KAPIDA”

Köyatası Türkiye’yi bekleyen tehlikeyi şu sözlerle ifade etti:

“Giderek artan işsizlik, enflasyon, açlık tehlikesi, döviz açığı gibi sorunlarla birlikte bağımsız yargının çökmesi ve sığınmacı istilasını bir arada değerlendirirsek, açlık, kargaşa, ağırlaşan faşizm ve iç huzursuzluk kapıda…”

EKONOMİDE ÇIKIŞ YOLU: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Bu değerlendirmelerden sonra Köyatası ekonomide çıkış yolu ve reçete olarak da, demokratik yollarla iktidarın değiştirilmesi ve yerine gelecek yönetimin Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini, bilim ve akılın ışığında günümüz şartlarına göre yorumlayarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

İlgili Haberler