Her dediği çıkan Meriç Köyatası bunu da bildi. Pes yani bu kadar da olmaz ki

Her dediği çıkan Meriç Köyatası bunu da bildi. Pes yani bu kadar da olmaz ki
Ekonomist Meriç Köyatası, “Piyasada her şeyi belirleyen, fiyat mekanizmasını çalıştıran görünmez el kırılırsa fiyat mekanizması çalışmaz, faiz yanlış, dolar hatalı olur, sonunda konut fiyatları da patlar” dedi. Köyatası’nın bu açıklaması sonrası Erdoğan’ın konut alacaklara faiz indirimi haberiyle konut fiyatları patladı.

Ekonomist Meriç Köyatası kişisel Youtube kanalından gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“İMAMOĞLU BENCE YANLIŞ TERCİH YAPTI”
Zelenskiy’nin Neo Nazilerin kucağında siyaset yaptığını belirten Köyatası şu ifadeleri kullandı:

“Bir işi yaparken halk tarafından çok sevilebilir. Popüler olabilir ama ona siz başka iş yüklemeye kalkarsanız. Ülkelerin sonu böyle felakete de gidebilir. Ukrayna’nın Rusya’nın işgaline maruz kalmasında. Zelenskiy’nin Avrupa’nın ve Amerika’nın dolduruşuna gelmesinin etkisi çok büyük.

Bizde de çok yanlış popülist tercihler çıkabiliyor. Asla benzetmek adına söylemiyorum Zelenskiy ile. Ama bir alanda başarı kazanmış Ekrem İmamoğlu’nu biz bir anda Cumhurbaşkanı adayı yapıyoruz. Aday yaparken de yıpratmaya başladık. Kendisinin de hataları var. Cumhurbaşkanlığını hak ediyor mu hak etmiyor mu başka konu.

Birkaç gündür biz Ekrem İmamoğlu’nu boğuyoruz. Bence İmamoğlu yanlış tercih yapmıştır. İmamoğlu Cumhurbaşkanlığını hakkedecek bir bilgi birikimine, donanıma sahip midir? Biz bunu tartışmıyoruz. Sadece bir seçim kazandı ve göz doldurdu. Seçimi tek başına o kazanmadı.

“GÖRÜNMEZ ELİ KIRARSAN HER ŞEY YANLIŞ GİDER”
Tasarruf araçlarının reel getirisini değerlendiren Köyatası, “Tasarrufların gideceği yer kalmamış. Konut niye böyle oldu diyoruz ya. İktisat teorisinde şöyle bir şey var. Piyasada her şeyi belirleyen, fiyat mekanizmasını çalıştıran bir görünmez el vardır. Fiyatlar, bütün kararlar, görünmez ele göre belirlenir. Türkiye’de yapılan ise piyasaya müdahale yerine bu görünmez eli kırmak. Görünmez el kırılınca fiyat mekanizması çalışmıyor. Faiz yanlış, dolar hatalı oluyor, sonunda konut fiyatları da patlıyor” dedi.

“İŞÇİNİN EYT’LİNİN PARASINI ÇALIYORLAR”
Sığınmacıların iş yerlerinde çalıştırılmasıyla ilgili konuşan Köyatası, “Ucuz emekle ucuz işçilik gücüyle, o ucuz iş gücü de yetmedi. Sığınmacı Suriyeli çalıştırarak, SSK’ya prim ödemeyerek, mevcut emeklinin parasını da çalarak gasp edenler. İşverenler önemli bir mekanizmadır. Ama İçişleri Bakanı Soylu, ‘Sığınmacıları gönderirsek ilk önce iş dünyası isyan eder’ dedi. Bunun Türkçesi şu: Patronlar, işçilerin haklarını çalıyorlar. Kaçak Suriyeli çalıştırarak, kaçak sığınmacı çalıştırarak, sigortasız işçi çalıştırarak, Sosyal Güvenlik Sistemi’ndeki açığın kaynağı oluyorlar. İşçinin, EYT’linin parasını çalıyorlar” dedi.

 

Video''nun tamamı linkte: https://www.youtube.com/watch?v=XGmmqlE0SwY

İlgili Haberler