Dolar kaç lirayı görecek? Hiçbir ekonomist bu rakamı açıklamamıştı

Dolar kaç lirayı görecek? Hiçbir ekonomist bu rakamı açıklamamıştı
Ünlü ekonomist Cüneyt Akman, dolar kurunda rekor rakamı açıkladı.

Yatırımcılar ve vatandaşlar dolar kurunun ne olacağına kulak kabartmışken, ünlü ekonomist Cüneyt Akman''dan dikkat çeken yorum geldi. Akman, acil bir şekilde döviz bulunmazsa ve yüksek enflasyon böyle devam ederse 2018 yılındaki gibi dolar kurunun bir anda iki kat artacağını söyledi.

DOLAR KURUNDA 20 TL İYİMSER TAHMİN BÖYLE GİDERSE 30 TL OLACAK

Uzman Ekonomist Cüneyt Akman, "Eğer bir yerlerden acilen 5-10 milyar dolar değil, 50 milyar veya 60 milyar dolar civarı bulunamaz ise korkunç şeyler olabilir. Öyle 19 TL, 20 TL seviyelerinin hepsi iyimser tahmin. Böyle gider ise dolar 30 TL''yi aşacak" dedi.

Açıklamalarına devam eden Cüneyt Akman, "Böyle gitmesi için hiçbir sebep yok ancak alınan kararlar ortada. Merkez Bankası bütün işlevini yitirmiş. Enflasyonu düşürmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Bari toplantı da yapmayın boşu boşuna! Çekilin istifa edin o zaman" diyerek tepkisini ortaya koydu.

"2018 YILINDAKİ GİBİ DOLAR ŞOKU YAŞARIZ"

Cüneyt Akman enflasyon konusunda da uyarılarda bulundu ve çarpıcı açıklamalar yaptı. Akman, "Siz enflasyonu durduramazsanız, TÜİK''in açıkladığı o yüzde 70''li seviyeler bir kenara işler daha da kötüleşebilir. Bakın eğer yüzde 100 enflasyonu sürdürürseniz, birde kasıtlı olarak tutmaya çalışırsanız dövizi 2018''deki gibi o zaman bir anda şok artış yaşarız. Hatta bir anda iki katına yani 30 lira ve üzerine çıkar!" dedi.

Öyle ki Uzman Ekonomist, "Türk lirası bunları hak etmiyor. Şu anda yanlış politikalar uygulanıyor, en azından keşke hiçbir şey yapmasalar bari. Bu politika bırakılır ve biraz daha mantıklı işler yapılırsa, Türk lirası biraz gevşeme yaşar ve 15 TL seviyelerine gelir. Böylece cari denge daha makul seviyelere iner" diye belirtti.

İlgili Haberler