Hükümetteki Bakanlar bile Yılmaz Özdil’in bu yazısını konuşuyor

Hükümetteki Bakanlar bile Yılmaz Özdil’in bu yazısını konuşuyor
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, fahiş fiyatları ve zincir marketleri yazdı. Özdil’in yazısı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın koridorlarında yankılandı.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü köşesinde, "Bakkal kasasına oturtulmayacak tipleri, devletin en tepesine oturtuyorlar, zincirleme fahiş hatalarla fahiş sonuçlara sebep oluyorlar, sonra çıkıp zincir marketleri suçluyorlar." diyerek marketlerdeki fahiş fiyat tartışmalarına değindi.

"Zincir markette satın almadığımız ürüne para ödemiyoruz… Ama, geçmediğimiz köprüye, girmediğimiz tünele, uçmadığımız havalimanına para ödüyoruz, hangisi fahiş?" ifadelerini kullanan Özdil, köprü ve otoyollar için verilen garanti ücretleri de hatırlattı.

Zincir marketlerin pahalı gelmesi durumunda başka bir markete, bakkala ya da pazara da gidilebileceğini belirten Yılmaz Özdil, "Peki, evimize gelen doğalgaz faturası pahalıysa, başka yerden doğalgaz alma imkanımız var mı, elektrik faturasını ucuza ödeyeceğimiz şirketi seçebiliyor muyuz, su faturası bütçemize uygun değilse apartmanın bahçesine kuyu mu açacağız, alternatifsiz alışverişten daha fahiş etiket olur mu?" dedi.

Korona virüs salgını döneminde yaşanan sorunları da hatırlatan Özdil, köşesini şöyle tamamladı:

"Hedef haline getirilen, linç edilen zincir marketlerin yönetim başarısı olmasaydı, sayın hükümetimize kalsaydı, Türkiye pandemide aç kalırdı, aç!"

İlgili Haberler