Fenerbahçe Allahyar'ın transferini duyurdu

Fenerbahçe Allahyar'ın transferini duyurdu
Fenerbahçe, İranlı futbolcusu Allahyar Sayyadmanesh'in İngiltere Championship ekiplerinden Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'ye transfer olduğunu duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Oyuncumuz Allahyar Sayyadmanesh''in İngiltere''nin Hull City takımına kalıcı transferi tamamlanmıştır. Oyuncuya bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe''nin 2019-2020 sezonu öncesi İran''ın İstiklal takımından transfer ettiği oyuncu, kiralık olarak İstanbulspor ve Ukrayna ekiplerinden Zorya''nın formalarını giymişti. Allahyar Sayyadmanesh, geçen sezonun ikinci yarısını da Hull City''de kiralık olarak geçirmişti.

 

ALLAHYAR SAYYADMANESH KİMDİR?

Seyyid Allahyar Sayyadmanesh (d. 29 Haziran 2001), Championship takımlarından Hull City''de forvet pozisyonunda görev yapan İranlı futbolcudur.

Sayyadmanesh, The Guardian tarafından hazırlanan dünya futbolundaki en iyi 60 genç yetenek listesinde yer almıştır.

KARİYERİ

İstiklal

12 Haziran 2018''de Seyyadmeneş, İstiklal ile beş yıllık bir sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe

1 Temmuz 2019''da Seyyadmeneş, Fenerbahçe ile beş senelik bir sözleşme imzaladı. Fenerbahçe formasıyla ilk lig maçına 12 Temmuz 2020''de, Sivasspor karşısında 88. dakikada yedekten oyuna dahil olarak çıkmıştır.

Zorya Luhansk

6 Ekim 2020''de Sayyadmaneş, Ukrayna kulübü Zorya Luhansk''a 3,5 milyon €''ya satın alma seçeneği ile bir buçuk yıllık bir anlaşma ile kiralık verildi. 25 Ekim 2020''de, Sayyadmaneş ligdeki ilk maçında Rukh Lviv''e karşı 4-0 galib geldikleri maçta ilk golünü attı.3 Aralık 2020''de UEFA Avrupa Ligi grup maçında İngiltere Premier Ligi kulübü Leicester City''ye karşı 1-0 galip geldikleri maçta takımının galibiyet golünü attı.

Hull City

31 Ocak 2022''de Sayyadmaneş, EFL Championship ekiplerinden Hull City''ye sezon sonuna kadar kiralandı.

İlgili Haberler