İBB’nin ücretsiz süt dağıtımı ve üniversite öğrencilerine nakdi yardımı Sayıştay’a takıldı

İBB’nin ücretsiz süt dağıtımı ve üniversite öğrencilerine nakdi yardımı Sayıştay’a takıldı
İBB’nin üniversite öğrencilerine yaptığı nakti yardımı ve ihtiyaç sahibi ailelereücretsiz bir şekilde olarak dağıtılan Halk Süt’ü Sayıştay, mevzuata aykırı buldu. İBB’nin katkılarıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere öğrenci başına toplam 3 bin 200 lira eğitim yardımı yapılıyordu.

Sözcü Gazetesi’nden Özlem Güvemli’nin haberine göre, Sayıştay'ın 2019 yılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) denetim raporunda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında bulunan üniversite öğrencilerine nakit yardımı ve çocuklara ücretsiz süt dağıtımı da incelendi.

Raporda, İBB'nin 25 yaş altındaki lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencilerine “Eğitim Yardımı” adı altında nakdi ödemede bulunduğu ancak düzenlemelere göre, belediyelerin görev ve sorumlulukları içinde yer alan sosyal hizmet ve yardım kapsamında sayılabilecek yükseköğrenim öğrencilerine yönelik nakdi yardımları, adı ne olursa olsun doğrudan yapamayacağı belirtildi.

Belediyece bu amaçla ayrılmış ödeneklerin, ancak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığıyla kullanılabileceği kaydedildi.

“SATIN ALINMASI DA AYKIRI”

Sayıştay, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere satın alınan birer litrelik paketlenmiş haldeki sütlerin, ihalesiz olarak S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden satın alınmasını da mevzuata aykırı buldu.

İlgili Haberler