İbrahim Kalın açıkladı. İktidar Biden’in soykırım skandalına böyle karşılık verecek

İbrahim Kalın açıkladı. İktidar Biden’in soykırım skandalına böyle karşılık verecek
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Biden’in “Soykırım” skandalına ne zaman cevap vereceğini açıkladı. Kalın, Türkiye'nin önümüzdeki aylarda çeşitli şekillerde Biden'ın "soykırım" nitelemesine karşılık vereceğini söyledi.

Reuters’te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye''nin önümüzdeki aylarda ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları ile ilgili “soykırım” skandalına cevap vereceğini söyledi.

Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konu hakkında kabine toplantısının ardından konuşacağını ifade ederek, "Uygun olduğunu düşündüğümüz bir yer ve zamanda bu talihsiz ve adil olmayan açıklamaya karşılık vermeyi sürdüreceğiz." dedi.

Kalın, "ABD başkanının 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklama son derece talihsiz, yersiz siyaseten ve hukuken sorumsuz bir açıklama. Ne dünü anlamamamıza ne bugünü ifade etmemize ve geleceği inşa etmemize hiçbir katkı sunmayan (bir) karar aldılar, tarihi gerçeklerle desteklenmeyen kararı ilkesel bir duruş olarak tarif etmek mümkün değil." dedi.

NE OLMUŞTU?

Biden Cumartesi günü yaptığı açıklamada 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Ermeni tehcirini "soykırım" olarak nitelendirerek skandal bir açıklamada bulunmuş ve bu açıklama hem Türkiye’den hem de Azerbaycan’dan büyük tepki çekmişti. Ancak Erdoğan Cumartesi akşamı yaptığı kısa konuşmada konuya değinmedi.

İlgili Haberler