Önder Karaveli doğruyu yaptı

Önder Karaveli doğruyu yaptı

Bu stat enteresan bir stat. İstanbul''un en soğuk bölgesinde yapılmış. Yazın bile serin oluyor ki; kışı bir felaket. Buz gibi hava, bir de rüzgar esiyor hiç durmadan üstüne.
Maç başladığında sandık ki, futbolcular ısınmak için her zamankinden daha çok koşacak, kimse yerinde duramayacak. Tam tersi oldu.

SOĞUK FUTBOLU DONDURDU

Bu soğukta tribüne gelen az sayıda seyirci de dondu!
Beşiktaş sahaya tam ideal kadrosuyla çıktı. Bu kadroyla çok daha iyi oynaması gerekiyordu. Belki Karagümrük''ün de temposuz oynaması neden oldu buna.

Öyle yavaş oynadı ki iki takım da uzun süre boyunca, hakem de sıkıldı! Bir iki hareket katmak isteyip, yanlış taç, yanlış korner gibi kararlar verdi ama önemsizdi.
Karagümrük''ün başındaki Volkan Demirel de sanırım memnun değildi oyundan, "Bari hakeme itiraz edeyim" dedi bir taç için; sarı kartı gördükten sonra da sakinleşti.
İki takım da kaleye şut atamamışken doğru dürüst, Caner Erkin topa yumruk attı. Hem de ceza sahasında, kenardan gelen ortada Vida''yı geçen topa.

DEĞİŞİKLİK YANLIŞTI AMA...

Hareket katmak istedi belki de; Batshuayi penaltıdan golü attıktan sonra hakikaten de hareket geldi sahaya.
İkinci yarıda Karagümrük daha çabuk oynamaya gayret etti. Beşiktaş ise yavaş oyununa devam etti. Bu da oyunun Beşiktaş yarı sahasına yıkılmasına neden oldu. Bence Beşiktaş''ta Ghezzal-Gökhan Töre değişikliği yanlıştı. Batshuayi ve Pjaniç''in alınışı da.

Batshuayi hiç değilse ileride rakip savunmayı meşgul ediyordu. Pjanic de ayağında topu tutup, oyunu rahatlatıyordu.
Sonuçta kazandı Beşiktaş. Uzun bir aradan sonra bir deplasman galibiyeti aldı. Geçen haftadan sonra bu hafta da 1-0 kazandı.

HALKALI''DA BİR İLKİ YAŞADI
Bu 3 puan Beşiktaş için iyi oldu, Karagümrük''ün talihsizliği Caner, talihiydi.
Oyun pek iyi değildi ama bu havada bu sahada bu kadar oluyor demek ki.

Bu arada Volkan Demirel ikinci sarı kartı da görüp, tribüne çıktı.

Bu da kariyerinde bir ilkti.

 

 


 

Yazarın Diğer Yazıları