SARAY KARIŞIK

SARAY KARIŞIK
SARAY KARIŞIK

2010-11’de 7. haftada 12 puanı bulunan ve o sezon 3 teknik adamla çalışan Galatasaray, yine benzer bir tabloyla karşılaştı

2010-11’de 7. haftada 12 puanı bulunan ve o sezon 3 teknik adamla çalışan Galatasaray, yine benzer bir tabloyla karşılaştı. Akhisar yenilgisiyle küme düşme hattının 1 puan üstünde kalan sarı kırmızılılarda yönetim tartışılırken, zaman isteyen Mancini ise dış basının hedefi oldu.

 

Galatasaray’da sular durulmuyor... Fatih Terim’in gönderilmesinin ardından 3 senelik maliyeti yaklaşık 20 milyon euroyu bulan Mancini’nin takımın başına getirilmesi de Cimbom’a ilaç olmadı. 2-1 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle bitirilemeyen Beşiktaş derbisi dikkate alınmadığı zaman 7. haftada 7 puanla 13. sırada kalan Cimbom’da bu tablo ve yönetim katındaki çalkantılı süreç, 3 sezon öncesini hatırlattı. O dönem Rijkaard ile başlayan, Hagi ile devam edip ligi Bülent Önder ile bitiren Galatasaray’da sportif direktör Adnan Sezgin istenmeyen adam ilan edilmişti. Sadece 3 sene sonra yine aynı tablo ortaya çıktı. Bu kez takımı üst üste 2 kez şampiyon yapan Fatih Terim’in gönderilmesine sebep olduğuna inanılan danışman Bülent Tulun, taraftarların hedefi haline geldi.

 


“Mancini dayak yedi!”
Sarı kırmızılı kulüpte saha içi ve dışında işler iyi gitmezken, ligdeki ilk sınavında Akhisar karşısında puan alamayan Mancini de dış basının hedefi haline geldi. Takımı tanımak için zaman isteyen İtalyan çalıştırıcı için İngiliz Daily Mail gazetesi, “Mancini ilk maçında dövüldü” başlığı ile haberi okuyucularına duyururken, Galatasaray’ın yetersiz kaldığını yazdı. Bir diğer İngiliz gazetesi The Guardian ise, eski Manchester City menajerinin ilk Türk ligi maçını kaybettiğini duyurdu. BBC Sport ise Galatasaray’ın yenilgisini, “Mancini’li Galatasaray ligde dayak yedi” başlığı ile verdi. Haberin detaylarında Galatasaray’ın son dönemde Süper Lig’deki başarısız performansına işaret edildi.