İktidar medyası yine Özdağ ve Oğan'ı hedef aldı!

İktidar medyası yine Özdağ ve Oğan'ı hedef aldı!
İktidara yakın Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Suriye uyruklu Vail El Suud'un ölümü ile ilgili, İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ ile Sinan Oğan'ı hedef aldı. Skandal yazıya Özdağ ve Oğan'dan çok sert tepki geldi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, "Kim bu çocuğun katili çıksın ortaya!" başlıklı yazısında, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, bir mezarlığın kapısında asılı halde bulunan 9 yaşındaki Suriye uyruklu Vail El Suud'un ölümü ile ilgili, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ile MHP eski Milletvekili Sinan Oğan'ı skandal ifadelerle hedef aldı.

Vail El Suud'un "Suriyeli olduğu için öğretmeni tarafından azarlandığı ve arkadaşlarınca dışlandığı" iddialarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalanlanmasına rağmen Ersoy Dede yazısında, "Ah o akran zorbalığı. Arkadaş ben 9 yaşındayken ne Alevi/Sünni bilirdim, ne Türk/Kürt ne Arap, ne de başka bir aidiyet. Nereden biliyor bu çocuklar da Vail’e Suriyeli diye diş biliyordu peki? Çünkü her gün evlerinde o faşist çığlık yükseliyor. Çünkü anne/babalarının takip ettiği Sinan Oğan gibi Ümit Özdağ gibi adamlar, kendi politikalarına Vail’i alet ediyor." dedi.

Ersoy Dede, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'nin demografik yapısına oluşturduğu tehdide dikkat çeken Ümit Özdağ ve Sinan Oğan için, “Suriyeliler defolsun gitsin diye kamuoyu oluşturuyorlar. Bir kişi bir kişidir. Vail gitti işte. Mutlu oldunuz mu?" ifadelerini kullandı.

Ersoy Dede'nin yazısı şu şekilde;

"9 yaşındaki Vail canına kıydı. Sınıf arkadaşları tarafından Suriyeli olduğu için dışlanmak canına tak etmişti. Sadece arkadaşlarının değil bir öğretmeninin de ona kötü davrandığı söylendi. Ben buna ihtimal vermiyorum. Benim öğretmenim öyle şey yapmaz. Ama Vail’in arkadaşları. Ah o akran zorbalığı. Arkadaş ben 9 yaşındayken ne Alevi/Sünni bilirdim, ne Türk/Kürt ne Arap, ne de başka bir aidiyet. Nereden biliyor bu çocuklar da Vail’e Suriyeli diye diş biliyordu peki? Çünkü her gün evlerinde o faşist çığlık yükseliyor. Çünkü anne/babalarının takip ettiği Sinan Oğan gibi Ümit Özdağ gibi adamlar, kendi politikalarına Vail’i alet ediyor. “Suriyeliler defolsun gitsin” diye kamuoyu oluşturuyorlar. Bir kişi bir kişidir. Vail gitti işte. Mutlu oldunuz mu? Bir kişilik daha yer açıldı. Kusura bakmayın kapısına kendini astığı mezarlıkta bir metrelik toprağa gömüldü küçücük bedeni ama.. Artık ona da bir şey demezsiniz umarım."

ÖZDAĞ'DAN SERT TEPKİ

Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bazı ahmak vatansızlar Suriyeli çocuğun intiharından dolayı Suriyeliler Suriyeye dediğim için beni suçluyorlar" diyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "Oysa emperyalizmin Suriyeyi bölmesine, Suriyelileri vatansızlaştırmasına karşı çıkanlar Suriyelilerin dostlarıdır. Emperyalizmin uşakları zavallılar" ifadelerini kullandı.

“ERSOY DEDE GİBİ MECZUPLAR…”

Dede’nin yazısına, Sinan Oğan da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla çok sert tepki gösterdi.

Paylaşımından Yeniçağ’ın skandal yazıya ilişkin haberine de yer veren Oğan, “Muktedirlere yandaşlık yaparak, ayrıcalıklı ihaleler ve belediye yardımlarıyla semirmiş Ersoy Dede gibi meczuplar bir çocuğun başına gelen talihsiz olayı bize bağlamış yine” ifadelerine yer verdi.

Sinan Oğan, “Bu çocuğun katilleri “Emevi Camiinde Cuma namazı kılacağız” narası atanları alkışlayan Ersoy Dedegillerdir” dedi.

İlgili Haberler