İktidar Sedat Peker'i ne karşılığında alacak? Türker Ertürk kendisine gelen duyumu açıkladı

İktidar Sedat Peker'i ne karşılığında alacak? Türker Ertürk kendisine gelen duyumu açıkladı
Emekli Amiral Türker Ertürk, Türkiye ile BAE ilişkileri hakkında kendisine gelen duyumu sosyal medya hesabından paylaştı. Ertürk, "iktidar yakında BAE’ye yönelik açılım yapacak ve sürpriz gelişmeler olacak" dedi.

Sedat Peker’in ise Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğunun öğrenilmesinin ardından Saray ile BAE arasındaki diplomatik görüşmeler bir süre hareketlenmiş, daha sonra ise gündemden düşmüştü. Emekli Amiral Türker Ertürk, Türkiye ile BAE ilişkileri hakkında sosyal medya hesabından çarpıcı bir açıklama yaptı.

AKP iktidarı ile BAE arasında sürpriz gelişmeler yaşanacağını söyleyen Ertürk, şu ifadeleri kullandı:

“Duyumlarımıza göre; iktidar yakında BAE’ye yönelik açılım yapacak ve sürpriz gelişmeler olacak. Tabii ki İbrahim Anlaşması nedeniyle söylediklerini yutacak, ülkemizi Katar’a olduğu gibi pazarlayacak, karşılığında para alacak belki Sedat Peker’i de! Çünkü hazine boş ve tam teslim!”

VELİAHT PRENS TÜRKİYE’YE GELİYOR

Ertürk''ün açıklamasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geleceği öğrenildi.

Nahyan - Erdoğan görüşmesinde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve BAE’nde bulunan Sedat Peken’in gündeme alınacağı ifade edilirken, Peker''in ise Birleşik Arap Emirlikleri''nden ayrılabileceği öne sürüldü.

İlgili Haberler