AKP’nin siyasetin zencisi olarak gördüğü İmamoğlu’ndan 15 Temmuz mesajı

AKP’nin siyasetin zencisi olarak gördüğü İmamoğlu’ndan 15 Temmuz mesajı
AKP’nin kara örek muamelesi yaptığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz için İstanbullulara mesaj attı, Saraçhane’deki belediye binasından yaptığı anma konuşmasında da "Hainler daima hatırlanacaktır" ifadelerini kullandı.

AKP’nin İstanbul seçimlerinin kaybetmesinin ardından parti büyük bir darbe yerken, seçimlerde belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu da AKP’nin radarına girmiş oldu.

Seçildiği günden bu yana iktidara yakın gruplar tarafından hedefte tutulan İmamoğlu, AKP tarafından adeta siyasetin zencisi olarak damgalandı.

Belediye meclisinde AKP’nin ağırlığı nedeniyle birçok konuda İmamoğlu’na zorluk çıkaran AKP, üst kademede de “Sen bizden değilsin” mantığı ile önüne engeller koymaya devam etti. Gerek dış borç alma konusunda gerek de İçişleri konusunda birçok zorlukla karşılaşan İmamoğlu, belediyenin kendi imkanlarıyla metro projelerini devam ettirdi, ulaşım için yeni otobüslerin alımını gerçekleştirdi.

Ayrıca İmamoğlu, yaptığı bazı hareketlerle de kamuoyunun eleştirilerini üzerine çekti. Malatya ve Elazığ''daki deprem bölgesine destek ziyaretinin ardından ailesiyle birlikte Palandöken’e kayak yapmaya gitmesi, bir yanda deprem felaketi yaşanırken ağır eleştiriler yapılmasına neden olmuştu.

İmamoğlu daha önce de İstanbul karla mücadele verirken binlerce insan yollarda arabalarında mahsur kalmışken de bir büyükelçi ile restoranda yemek yemiş, restorana giden yolun kar araçlarıyla açtırılması da tepkilere neden olmuştu. Olayın görüntülerinin ortaya çıkması ise büyük tartışmalara neden olmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de İstanbul sel felaketi ile boğuşurken Ekrem İmamoğlu’nun tatilde olması ve tatilini yardı kesmemesi yine eleştiri oklarının kendisine yönelmesine neden olmuştu.

AKP’nin kara ördek muamelesi yaptığı İmamoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla İstanbullu vatandaşlara mesaj gönderdi.

Mesajda; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” ifadelerine yer verildi.

Doğanın hazin bir hikayesidir ki bir anne ördeğin yavruları beyaz olarak dünyaya gelirken bir tanesi, siyah olarak yumurtadan çıkar. O siyah yavru ise hem kardeşleri hem de annesi tarafından dışlanır. Ancak ailesini terk etmeyen siyah ördek daima annesi ve kardeşlerinin peşinde gezer.

Öte yandan İmamoğlu, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenleri, Saraçhane İBB binası önünde andı. İmamoğlu, anma töreninde yaptığı konuşmada, "Hainler daima hatırlanacaktır. Ne yazık ki tehdit henüz ülkemizin üzerinden kalkmamıştır" dedi.

 

İlgili Haberler