Erdoğan İmamoğlu’nun elini sıktı. Akıllara Demirel’in Ecevit’in elini sıktıktan sonra söylediği söz geldi: Ya neresini sıkacaktık

Erdoğan İmamoğlu’nun elini sıktı. Akıllara Demirel’in Ecevit’in elini sıktıktan sonra söylediği söz geldi: Ya neresini sıkacaktık
Göksel Gümüşdağ'ın annesi Fethiye Gümüşdağ’ın cenaze töreninde karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tokalaştı. Erdoğan ve İmamoğlu'nun cenazede el sıkışması Türk siyasetinin efsane parti lideri Süleyman Demirel'in Ecevit ile el sıkışması sonra gazetecilere verdiği "Ya neresini sıkacaktık" yanıtı geldi. 

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ''ın annesi Fethiye Gümüşdağ son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii''nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cenazede tokalaştı.

Erdoğan''ın da katıldığı cenaze namazına Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Teknik Direktör Fatih Terim, Teknik Direktör Abdullah Avcı, Teknik Direktör Emre Belözoğlu, Teknik Direktör Okan Buruk, Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, Başakşehir Kulübü futbolcuları ve teknik heyeti ile Gümüşdağ Ailesi''nin yakınları ve sevenleri katıldı. 

Erdoğan ve İmamoğlu''nun cenazede el sıkışması Türk siyasetinin efsane parti lideri Süleyman Demirel''in Ecevit ile el sıkışması sonra gazetecilere verdiği yanıt geldi. 

"YA NERESİNİ SIKACAKTIK?"

Dönem, 12 Eylül''ün hemen öncesindeki kaos dolu günlerinde sağ ve soldan her gün onlarca genç hayatını kaybederken, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ile ana muhalefet lideri Bülent Ecevit''in arası da son derece gergindi. İki lider birbirlerine sert sözlerle yüklenirken, bir araya da gelmiyorlardı.
Hatta ortam öyle gergindi ki meclisteki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partiler bir araya gelemiyor ve bir türlü Cumhurbaşkanı seçilemiyordu.
Öyle ki oylamalarda Bülent Ersoy''a bile oy çıkıyor ancak Devletin en tepesine oturacak Cumhurbaşkanı için partiler bir araya geliyordu.
Öylesine sert günlerin yaşandığı ortamda siyasi polemikler devam ediyordu.

Türkiye''nin hızla iç savaşa doğru gittiği ve gerginliğin adeta siyasi iklim haline geldiği o günlerde Süleyman Demirel, mücadele halinde olduğu en büyük siyasi rakibi Ana Muhalefet lideri Bülent Ecevit ile bir cenazede karşılaşmış ve iki lider el sıkışmıştı.

Aradaki gerginliği bilen gazeteciler Başbakan''a soru sorma derdindeydi.
Ertesi gün Başbakanlık binasından çıkışında Demirel''e yönlendirilen "Sayın Başbakan Ana Muhalefet liderinin elini sıkmışsınız" şeklindeki bir cümleye, hazır cevaplılığı ile ünlü Türk siyasetinin efsane ismi Süleyman Demirel, siyaset tarihine damga vuran şu cevabı vermişti.;

"Ya neresini sıkacaktık?"....

İKTİDARIN "KARA ÖRDEK" OLARAK GÖRDÜĞÜ BELEDİYE BAŞKANI

AKP’nin hedefindeki İmamoğlu, uzun süredir siyasetin “Kara ördeği” muamelesi görüyordu. İmamoğlu, AKP’nin hemen her kademesi tarafından olmak üzere ağır eleştirilere maruz aklıyordu.

KARA ÖRDEK NE DEMEKTİR

Doğanın hazin bir hikayesidir ki bir anne ördeğin yavruları beyaz olarak dünyaya gelirken bir tanesi siyah olarak yumurtadan çıkarSA OLANLAR OLUR.
O siyah yavru hem kardeşleri hem de annesi tarafından dışlanır.
Ancak ailesini terk etmeyen siyah ördek daima annesi ve kardeşlerinin peşinde gezer.
Anne ördek yüzerken bile peşlerine takılan "Kara Ördeği" ara sıra geri dönerek konvoydan kovmak ister. 
Ancak siyah ördek bir müddet geri kalsa da Anne ve kardeşlerinin peşinden gider ve onların peşini bırakmaz.
Bu uğurda annesi tarafından bazen hırpalanır.
Bu durumu gören, şahit olan herkesin içi acır.
Ancak bu olay maalesef doğanını acımasız bir haldir. 

 

İlgili Haberler