İlk adımı İş Bankası attı: Kredi kartı kullananlara kötü haber!

İlk adımı İş Bankası attı: Kredi kartı kullananlara kötü haber!
BDDK’nın aldığı karar neticesinde İş Bankası artık 1 Temmuz 2020 tarihinden sonra kredi kartı hesap özetinin müşterilerine dijital kanallar aracılığıyla ve posta yolu ile gönderilmeyeceğini açıkladı.

İş Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yaptığı madde değişikliği nedeni ile bu radikal kararı uygulamaya geçirdi.

Yapılan değişiklik yalnızca ekstreleri kapsamıyor; aynı zamanda banka müşterileri ATM üzerinden yapılan işlem makbuzlarını da Mail ya da SMS olarak isteyemeyecek.

İş Bankasının uygulayacağı bu değişiklik üzerine birçok dolandırıcılık yöntemi engellenebilecek, dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebileceği düşünülüyor. 

BİLGİLENDİRME MESAJI GÖNDERİLDİ

Konuyla ilgili İş Bankası’ndan müşterilerine gönderilen mesajda şu ifadeler kullanıldı; "15.03.2020 tarihinde 31069 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında kredi kartı hesap özetleri 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle müşterilerimize e-posta ve MMS yoluyla gönderilemeyecektir. Bu kapsamda Bankamız tarafından Dijital Hesap Özeti uygulaması hayata geçirilmiş olup pdf formatında hazırlanan bu hesap özetlerine, Maximum Mobil, İŞ Cep Uygulaması ve İnternet Şubemizden ulaşılabilecektir'

isbankasi-mesaj.png

KARARIN NEDENİ BDDK'NIN YENİ DÜZENLEMESİ

Yapılan açıklamaya göre değişikliğin temel sebebi BDDK’nın çıkarttığı yeni düzenleme. Değişikliğin gerekçesi BDDK tarafından çıkarılan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Bankaların Bilgi Sistemleri Ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 37. Maddesi. Bu maddede yer alan “Bankanın elektronik ortamda müşterilerine ileteceği hassas veri veya sır niteliğinde veri içeren her türlü ekstre, dekont, hesap özeti gibi bilgilerin elektronik bankacılık hizmeti sunulan kanallar üzerinden gönderilmesi esastır.” İbaresi; İş Bankasının düzenlemeye gitmesine neden oldu.

Diğer bankaların da kısa süre içerisinde bu değişikliği uygulamaları bekleniyor. 

İŞ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan İş Bankası, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Banka'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:  

"Mevcut durumda, İşcep ve internet şubelerimizi aktif olarak kullanmakta olan müşterilerimize 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren e-posta ile hesap özeti ve kredi kartı ekstrelerinin gönderimine son verilecek ve bunun yerine müşterilerimizin ekstreleri, internet şubemiz ile İş Cep uygulamamız üzerinden dijital hesap özeti olarak paylaşılmaya başlanacaktır. 

Dijital kanallarımızı aktif olarak kullanmayan ve bu belgeleri e-posta ile almakta olan müşterilerimize ise eposta ile hesap özetleri gönderilmeye devam edilecektir. 

Dolayısıyla e-posta ile hesap özetlerini ve kredi kartı ekstrelerini almakta olan ve dijital kanallarımızı aktif olarak kullanan müşterilerimize yönelik gönderdiğimiz eposta kapsamında, bu nitelikteki müşterilerimizin artık dijital kanallarımızdan bu belgeleri alabilecekleri bilgisi verilmiş olup bu kanalları kullanmayan müşterilerimizin ise alması gereken bir aksiyon bu aşamada bulunmamaktadır. " 

 

 

İlgili Haberler