İmamoğlu’na bir tepki de İYİ Partili Ayhan Erel’den geldi. Akşener ileride cumhurbaşkanı olacak onun önünü kesmek için böyle tezgahlar yapılıyor

İmamoğlu’na bir tepki de İYİ Partili Ayhan Erel’den geldi. Akşener ileride cumhurbaşkanı olacak onun önünü kesmek için böyle tezgahlar yapılıyor
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kadınlar Günü mesajına dikkat çeken bir yorumda bulundu. Erel, İYİ Parti lideri Akşener’in HDP’li Buldan ile aynı anda anılarak itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı ve Cumhurbaşkanlığına yürüyüşünün engellendiğini savundu. İYİ Partili Erel, Yeniçağ’a yaptığı açıklamada bunun gerekçesinin ise İmamoğlu’nun aynı koltukta gözü olması olarak yorumladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pelvin Buldan’ın adını aynı mesajda anmasının yankıları artarak devam ediyor.

Söz konusu paylaşıma İYİ Partili isimlerden peş peşe tepkiler gelirken, İYİ Parti Akasaray Milletvekili Ayhan Erel, dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

İmamoğlu’nun paylaşımının, Akşener’in adını itibarsızlaştırmak için yapıldığını savunan Ayhan Erel, son anketlerde olası Cumhurbaşkanlığı adayları arasında Meral Akşener’in yükselişini hatırlatarak, "İmamoğlu’nun da gönlünde böyle bir makam yatıyor ve genel başkanın yükselen trendini düşürmek için böyle bir tweet atıyor" ifadelerini kullandı.

Ayhan Erel, Yeniçağ’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İmamoğlu kurnaz siyasetçi. Genel başkanla adı geçen şahsı aynı kategoride göstererek, genel başkanı itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Akşener, yapılan son anketlerde milletin güvendiği iktidar olarak görmek istediği bir lider. Akşener’in cumhurbaşkanlığına giden yolda takdirle karşılanması, İmamoğlu’nun da gönlünde böyle bir makam yatıyor ve genel başkanın yükselen trendini düşürmek için böyle bir tweet atıyor.

Sağ seçmen bugün millet ittifakına gönül rahatlığıyla oy verdiyse bunun altında İYİ Parti var. İmamoğlu, bu şekilde devam ederse hem kendi siyasi geleceğini baltalamış olur hem de ittifaka zarar vermiş olur. Şehitlerimiz var, böylesi bir hassas ortamda ömrünü terörle mücadeleye adamış bir liderle, terörle arasına mesafe koyamayan biriyle aynı kategoriye koyması bizi üzmüştür. Bu tweeti şiddetle kınıyorum."

ÇULHAOĞLU: "DOĞRU BULMADIM"

Öte yandan İBB Başkanı’nı attığı tweet nedeniyle eleştiren bir diğer isim de Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu oldu. Çulhaoğlu, "Demokrasiye inanan bir insan olarak herkese saygımız sonsuz ama Genel başkanımızla diğer ismin bir arada kullanılmasını doğru bulmadım." şeklinde konuştu.

SEZGİN: "SİYASİ BİR SAKARLIK OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM"

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin da Yeniçağ’a yaptığı açıklamada "Bu tweeti siyasi bir sakarlık olarak görmek istiyorum. Hem siyaseten hem yönetici tecrübesizliği olarak görüyorum." ifadeleriyle İmamoğlu’na eleştirilerini dile getirdi.

ORHAN ÇAKIRLAR''DAN TEPKİ

"Genel başkanımızla nasıl aynı tweette bulundurabilir?" diyerek Ekrem İmamoğlu’na tepki gösteren İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, "Bu tweet hiç hoş değil. Terörle iltisaklı bir partiyle bizim genel başkanımız aynı twette anılamaz." dedi.

"TERÖRLE İLTİSAKLI BİR PARTİYLE ADIMIZ YAN YANA GELEMEZ"

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz de İBB Başkanı’nın paylaşımına "Terörle iltisaklı bir partiyle adımız yan yana gelemez." tepkisini gösterdi.

TÜRKKAN: "KEŞKE BÖYLE BİR ŞEY YAPMASAYDI"

"Keşke böyle bir şey yapmasaydı" diyerek İmamoğlu’nun mesajını eleştiren İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise şöyle konuştu:

"Ekrem İmamoğlu’nun attığı tweeti doğru bulmuyoruz. Tabii insanlara neden bunu yazıyorsunuz deme şansımız da yok. Sayın İmamoğlu bunu kendi açısından doğru bulabilir ama biz adı teröre bulaşmış, bölücü örgütle iltisaklı olan siyasilerle yan yana anılmak bizim hoşumuza gitmez. Bu Ekrem İmamoğlu’nun kendi tercihidir ama doğru bulmuyoruz, keşke böyle bir şey yapmasaydı."

KAPLAN: "İMAMOĞLU''NU KINIYORUM"

Ekrem İmamoğlu’nu kınadığını söyleyen İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan "Hiç hoş değil. İmamoğlu’nu bu tweeti attığı için kınıyorum." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler