İnce: "Türkeş ile Berberoğlu'nun söyledikleri arasındaki fark ne?"

İnce: "Türkeş ile Berberoğlu'nun söyledikleri arasındaki fark ne?"
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, tutuklu bulunan CHP'li Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti ve cezaevi çıkışında MİT TIR'larıyla ilgili olarak "Tuğrul Türkeş'in söyledikleriyle Enis Berberoğlu'nun söyledikleri arasındaki fark ne?" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Maltep Cezaevi'nde tutuklu bulunan Berberoğlu'nu ziyaretinin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Tuğrul Türkeş'in söyledikleriyle Enis Berberoğlu'nun söyledikleri arasındaki fark ne? İkisi de aynı şeyi söylüyor. Erdoğan'ın talimatıyla arkadaşımız tutsaktır. Sayılı günler kaldı, yargı doğru kararı verecektir."

İnce ayrıca Berberoğlu'nun kendisine "1977 seçimlerinde Ecevit'in estirdiği bir rüzgar vardı, o rüzgarın benzerinin cezaevinin içine kadar girdi" dediğini aktardı.

NE OLMUŞTU?

MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada, hakkında 25 yıl hapis cezası verilen CHP milletvekili Enis Berberoğlu, 14 Haziran 2017'de tutuklanmıştı.

Aynı MİT TIR'ları konusunda MHP'den AKP'ye geçen Tuğrul Türkeş de "Sayın Başbakan da Sayın Cumhurbaşkanı da meydan meydan gezip ‘onlar Türkmenlere gidiyordu’ diyor. Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenlere git-mi-yor-du. Bilerek söylüyorum" demişti. Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Türkeş'in bu ifadeleri birçok kez gündeme gelmişti ancak herhangi bir soruşturma olmamıştı.

İlgili Haberler