Marmaris Belediyesi neden duruyor. İnşaat haldur huldur devam ediyor. Görüntüye bakın ve ağlayın

Marmaris Belediyesi neden duruyor. İnşaat haldur huldur devam ediyor. Görüntüye bakın ve ağlayın
Marmaris Kızılbük’te doğa harikası koya SİNPAŞ tarafından yapılan otel-devremülk inşaatının yarattığı çevre katliamı ortaya çıktı. Koy tanınmaz hale gelirken duruma tepki gösteren Marmaris Kent Konseyi “Hukuki olarak meclis kararı ile inşaatı mühürleyebilirsiniz. Bekliyoruz!” diyerek Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a seslendi

Marmaris’in en güzel koylarından biri olan Kızılbük’te Sinpaş tarafından yapılan otel, devremülk inşaatı Kızılbük’ü tanınmaz hale getirirken, Milli Park’ta bulunan dağ tamamen tıraşlanarak tahrip edildi. İnşaatta iki hafta önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü izniyle dinamitle patlatma yapılmıştı.

İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkisinde 30 yıl önce inşaatı başlatılan otel, 2009’da Sinpaş Holding’e satılmıştı. 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır araziye beş yıldızlı otel yapılması için inşaat başlamıştı. Sinpaş Holding, iki koyu içine alan otel inşaatının bulunduğu bu araziye 1400 lüks konut yapmak için başvurmuştu. Marmaris Kent Konseyi, bu kararın iptali için dava açarak yürütmenin durdurulmasını talep etmişti. Bilirkişinin hazırladığı raporda çevre katliamı deşifre edilmişti. Valiliğin “ÇED gerekli değildir” kararının uygun olmadığı belirtilen raporda “Doğa ve ekosistem üzerinde ciddi bir tahribat meydana gelmiştir” denildi.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi sebebiyle turistik bölgelere 31 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere inşaat yasağı getirmişti. Marmaris Kent Konseyi sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla bu durumu hatırlatarak “31 Mayıs itibarı ile tüm inşaat firmaları için geçerli olan inşaat yasağına, Sinpaş hangi imtiyazla uymuyor?” diye sordu.

Yapılan paylaşımda inşaatın durdurulması için Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a da çağrıda bulunulurken “Hukuki olarak Meclis kararı ile inşaatı mühürleyebilirsiniz. Bekliyoruz!” ifadelerini kullanıldı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi

“Sayın Mehmet Oktay, Sayın Ali Öztunçve Sayın Zekican Balcı inşaat yasağına uymayan SİNPAŞ’a her gün 580 TL ceza kesmenize rağmen durduramadığınızı açıkladı. Oysaki Hukuki olarak Meclis kararı ile inşaatı mühürleyebilirsiniz. Bekliyoruz!”

İlgili Haberler