İnsanlığın sonunu getirecek faktörler yeniden gündemde. Stephen Hawking ölmeden önce dile getirmişti. Her dediği doğru çıkmıştı

İnsanlığın sonunu getirecek faktörler yeniden gündemde. Stephen Hawking ölmeden önce dile getirmişti. Her dediği doğru çıkmıştı
Ünlü İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking önümüzdeki dönemlerde insanlığı bekleyen zorluklar ve varoluşsal tehditlere de dikkat çekmişti. Bu günlerde ise ünlü fizikçinin kıyamet senaryosu yeniden gündeme geldi.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, dünyaca ünlü Fizikçi Stephen Hawking'in geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmeden önce yaptığı kıyamet uyarıları tekrar gündeme bomba gibi düştü. Korkutan birçok felaket senaryosuna değinen Stephen Hawking, dünyanın sonunun nasıl geleceğine ilişkin pek çok tahmin ve uyarıda bulunmuştu. 

O SÖZLER YENİDEN GÜNDEMDE

14 Mart 2018’te hayatını İngiltere’de hayatını kaybeden ünlü fizikçinin ölmeden önce 2016 yılında söyledikleri yeniden hatırlatıldı.

Hawking, insanlığın o süre zarfında evrene yayılabileceğine güvenen Hawking, önümüzdeki 100 yıl için insanlara uyarıda bulunarak, "Önümüzdeki yüzyıl boyunca uzayda kendine yeterli koloniler kuracak teknolojiye erişemeyeceğiz, bu yüzden bu süreçte çok dikkatli olmamız lazım” açıklamasında bulunmuştu.

p060hzgt.jpg

“İNSANLIĞIN SONUNU GETİREBİLİR”

Hawking 2014'te BBC'ye konuştuğunda "Yapay zekânın tam olarak gelişmesi insanlığın sonunu getirebilir" demişti.

2010 YILINDA DA UYARMIŞTI

2010 yılında Discovery Channel'a konuşan Hawking, uzaylıların Dünya'yı kaynakları için talan edip yoluna devam edebilme ihtimalinden endişelendiğini ifade ederek, "Eğer uzaylılar bizi ziyaret ederse Kristof Kolomb'un Amerika'ya ayak basması gibi olacaktır. Bu yerli Amerikalılar için hiç iyi olmamıştı. Akıllı varlıkların tanışmak istemeyeceğimiz türden şeylere nasıl dönüşebileceğini görmek için kendimize bakmamız yeterli” diyerek insanlara uyarıda bulunmuştu.

stephen-hawking-scientist-man-wheelchair-illness-brilliant-m.jpg

 

İlgili Haberler