İsmailağa'da ipler koptu: Cübbeli Ahmet, Marifet Derneği'ni hedef aldı

İsmailağa'da ipler koptu: Cübbeli Ahmet, Marifet Derneği'ni hedef aldı
AKP'nin sıkı destekçisi İsmailağa cemaati içindeki grupların restleşmeleri yeni bir aşamaya ulaştı. Cemaatin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü, Marifet grubuyla ilişkisini bitirdiğini açıkladı.

Müceddid Mahmud Efendi Vakfı Başkanı Muhammed Keskin ve beraberindeki heyetin, 18 Kasım''da Cezayir''de katıldığı Uluslararası İslam Ulemaları Toplantısı İsmailağa Cemaati''nde kriz çıkarttı.

Cezayir''e gitmeyen ve toplantıya katılmayan İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu''nun katılmış gibi fotoğrafının kullanılmasında ve altına da Ustaosmanoğlu''nun bacanağı Muhammed Keskin''in adının yazılmasına kamuoyunda ''Cübbeli Ahmet'' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü çok sert tepki gösterdi.

Muhammed Keskin’in başkanı olduğu Marifet Derneği''ni hedef alan Ünlü, "Yahu kardeşim efendi hazretleri bu toplantıya gitmedi. Bu toplantının mahiyeti ayrı bir konu detaya girersek oradan da neler çıkar" dedi.

"BÜYÜK BİR İFTİRA"

"Büyük bir iftira" ifadelerini kullanan Cübbeli Ahmet, 18 Kasım''dan beri bir düzeltme beklediğini belirterek şunları söyledi:

"Her gün bekliyorum, bakıyorum... Bizim gözümüzün içine baka baka sizin şeyhinize böyle hakaret ederiz bir şey de yapamazsınız diyorlar benim de kanıma dokunuyor. 18 Kasım nere 31 Aralık nere... Ben de dedim ki ben batılı sessiz kalamam gittim İsmailağa''nın heyetine bazı hocalarla toplantı yaptık. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Efendinin vakfına da uymuyor bu iş. Hazırladığım tefsiri İsmailağa Yayınevi''ne teslim ettim sizleri de bu işle şahit ediyorum. Bu efendi hazretlerine yapılır mı ya... Bütün ümmetin değeri ya"

"TEBERRİ ETTİM"

"Belgelerim var" diyerek fotoğrafı gösteren ve Marifet Derneği, Müceddid Mahmud Efendi Vakfı ve Ahıska Yayınevi ile ilişkisini kestiğini açıklayan Cübbeli Ahmet, şu ifadeleri kullandı:

"Buna ben tahammül edemiyorum. Bu cefadır, ezadır. Bundan sonra Marifet Derneği, Müceddid Mahmud Efendi Vakfı ve Ahıska Yayınevi gibi kuruluşlardan teberri ettim. Bugün bunu yapan yarın ne yapmaz. Bu yapılınca bardağı taşıran son damla oldu. Kim tövbe ederse tövbe kapısı açıktır. Ama sen kendi sitende bu iftirayı hala tutuyorsan, çıkıp yanlış yaptık demiyorsan ben bunun manasını şöyle anlıyorum: Biz sizin şeyhinize böyle operasyon çekeriz. Yola gideceğimiz adamları artık çek etmemiz lazım.

NELER OLMUŞTU?

İsmailağa Cemaati içinden geçen günlerde Cübbeli Ahmet''e karşı bazı hamleler gelmişti. İsmailağa’da Cübbeli’ye yönelik tavrıyla bilinen Marifet Grubu, yine Cübbeli’nin hedef aldığı Fatih Medreseleri ekibi ile bir araya gelmişti. Fatih Medreseleri’nin başında bulunan Masum Bayraktar’ın, Cemaat’in merkezlerinden Mahmut Efendi Camii’nde görüntüleri Cübbeli’ye yakın isimler tarafından paylaşılmış yaşananların “sızıntı” olduğu vurgulanmıştı.

Yine Cübbeli’nin “sahtekar” diye suçladığı, Irak’tan Türkiye’ye gelerek dergah kuran Seyyid Muhammed El Hüseyni de Marifet Grubu’yla görüşmüştü. Cübbeli’nin, Irak’ta ABD’ye destek olduğunu iddia ettiği, dolandırıcılık ve sapkınlıkla suçladığı El Hüseyni, Marifet Grubu ile ortak toplantılar düzenlemişti. Bu görüntülere tepki gösteren Cübbeli’nin taraftarları, Diyanet yetkililerin de El Hüseyni ile bir araya gelmesini, fotoğraf çektirmesini eleştirmişti

İlgili Haberler