Milli Savunma Bakanlığı paylaştı. Mayınların imha edildikleri anlar

Milli Savunma Bakanlığı paylaştı. Mayınların imha edildikleri anlar
İstanbul Boğazı açıkları ve İğneada açıklarında mayın bulunmuştu. Mayınlar Mayın Filosu Komutanlığı ve Deniz Kuvvetlerimizin seçkin birliği SAS Timleri tarafından etkisiz hale getirilerek imha edildi. Milli Savunma Bakanlığı o anları paylaştı.


İstanbul Boğazı açıkları ve İğneada açıklarında bulunan mayınlar Mayın Filosu Komutanlığı ve Deniz Kuvvetlerimizin seçkin birliği SAS Timleri tarafından etkisiz hale getirilerek imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı mayınların imha edildikleri anlara ilişkin görüntüleri, "Mayın Filosu Komutanlığımız ve Deniz Kuvvetlerimizin seçkin birliği SAS Timlerimiz, sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerle denizlerimizde oluşabilecek mayın tehdidine karşı her türlü tedbiri alarak görev yapıyor. Mayınlar tespit ve teşhis sonrası büyük bir titizlikle imha ediliyor." notuyla paylaştı. 

SÜRÜKLENEN MAYINLARA KARŞI YOĞUN MESAİ

Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz''de sürüklenen mayın tehdidine karşı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı''nın aldığı önlemlerin görüntülerini paylaştı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz''de deniz karakol uçağı, helikopter, insansız hava aracı (İHA) ile havadan gerçekleştirilen mayın gözetleme faaliyetlerine denizden de mayın avlama gemisi ve karakol gemileri destek sağlıyor. Engin ve Aydın sınıflarındaki mayın avlama gemileri sonar sistemleri ve insansız su altı araçları ile mayınla mücadele konusunda önemli görevler üstlenirken, mayınların tespitinde hafif otonom su altı cihazı da kullanılıyor.

Mayının tespitinin ardından ise imha görevi için sıra Sualtı Savunma Timleri (SAS) geliyor. Mayının tespit edildiği bölgenin özelliğine göre gemiden veya helikopterden indirilen timler ilk olarak emniyeti sağlıyor. Bölge emniyetinin alınmasının ardından SAS timleri mayınları imha ediliyor.

İlgili Haberler