İstanbul Organize Suçlar eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'dan zehir zemberek sözler

İstanbul Organize Suçlar eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'dan zehir zemberek sözler
İstanbul Organize Suçlar eski Şube Müdürü, hukukçu ve yazar Adil Serdar Saçan, Twitter hesabından göndermeli bir paylaşımda bulundu.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü, hukukçu ve yazar Adil Serdar Saçan'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Saçan, şu paylaşımda bulundu:

Mafya pisliklerinin milyonlarca takip edilip desteklendiği bir ülkede bizi takip etmeyin. Hatta küfredin, aşağılayın. Sizlere de o yakışır...

ekran-alintisi-237.png

ADİL SERDAR SAÇAN KİMDİR?

1985 yılında Polis Akademisi'ni birinci olarak bitiren Saçan, İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde master ve doktora yaptı. Ardından Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1998 yılında İstanbul Organize Suçlar Şubesi'ni kurdu ve beş yıl boyunca bu birimin müdürlüğünü yaptı. Saçan, Organize Suçlar Şube müdürlüğü görevini yürüttüğü süre içerisinde 600'ü aşkın operasyonu yönetti, 11 bin sanığın ifadesini aldı. 

Nesim Malki cinayeti, Albayraklar Holding, BİT'ler, Akbil, Adnan Oktar, Telekulak ve şike soruşturmalarını yürüttü. Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlar yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerdeki yolsuzluklar, Akbil yolsuzluğu gibi soruşturmalar yürüttü. Şube müdürlüğü dönemde Emniyet içinde yeni hareket yapılanması konusundaki soruşturmayı yürüttü. Soruşturmadan elde ettiği bilgileri Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığına verdi.