İstanbul'da kuyumcu kuryelerini soyanlara polisten nefes kesen baskın

İstanbul'da kuyumcu kuryelerini soyanlara polisten nefes kesen baskın
İstanbul'da sabah saatlerinde kuyumcu kuryelerinden 9 kilogram altın gasbeden şüpheliler akşam saatlerinde polis operasyonuyla gözaltına alındı. Polisten kaçan bir kişi vurularak yakalandı. Baskında çalınan altınların büyük bölümü ele geçirildi. 

İstanbul'da kuyumcu kuryelerini soymuşlardı

DHA ve İHA''nın haberlerine göre, İstanbul''da, polisi arayan bir kişi "Kapalı Çarşıda kuyumcu toptancısıyız, altın dolu çanta çalındı" şeklindeki ihbarda bulundu. Bu bilgi üzerine alarma geçen polis hemen mağdur B.V. ve H.B. adlı kuryelerin bulunduğu yere gitti. 

Mağdurlar, Kadıköy''den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametine gittikleri sırada otomobillerin önünü kesen başka bir araçtan inen iki kişinin 4 el ateş ederek, yaklaşık 9 kilogram altın bulunan çantaları gasbettiklerini söyledi.

ALTINLARLA BİRLİKTE YAKALANDILAR

Gasp Büro Amirliği ekipleri, gaspçıların kaçtığı otomobilin Küçükçekmece''den çalındığını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucu olayı gerçekleştiren şüphelilerin Küçükçekmece, Kanarya mahallesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde olduğunu belirlendi. 

Saat 21.00 sıralarına iş yerine operasyon yapıldı. Çelik yelekli özel harekat polislerinin katıldığı baskında içeride bulunan Celal G. (33), Kadir A.(25), Ata Baran K.(19), Feyyaz D.(31), Mehmet F.Y.(23) ile Hakan K.(24) gözaltına alındı.

Şüphelilerden M.F.Y. (23) isimli şahıs ise polise silahla karşılık vererek olay yerinden kaçmaya çalıştığı sırada etkisiz hale getirildi. Şüpheli şahıs yaralı halde yakalandı.

Adreste yapılan aramalarda olayda kullanılan 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet altın eritme düzeneği ve gasp edilen 8 kilo 734 gram ve bir miktar erimiş altın olmak üzere, gasp edilen altınlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler Gayrettepe''de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğine getirildi. Şüphelilerin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

OPERASYON ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan polisin yaptığı operasyonun sıcak anları çevredeki işyeri kameraları ile vatandaşların cep telefonu kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde sivil polislerin özel harekat polisleri eşliğinde sokakta koşuşturdukları görüldü. Cep telefonu görüntülerinde ise yere yatırılarak gözaltına alınan şüpheliler, kayıtlara yansıdı.

Olayı anlatan görgü tanığı Alican Akut, “Biz fırındaydık bir anda baktık silah sesleri geldi. baktık hemen fırının yan tarafından adamlar kaçıyordu, polisler peşindeydi. Polise ateş ettiler, onlar da polise ateş etti, aşağı atlarken polis, onu vurdu. Vurduktan sora diğerleri buraya baskın yaptı. Aslında spotçu güzel bir insandı, bir şeyi yoktu, onu kelepçeyle götürdüler. İki üç kişi de kaçtı” diye konuştu.

İlgili Haberler