İstanbul'da beyaz esaret: Vatandaşlar yollarda kaldı, trafik gece yüzde 60 seviyesini gördü

İstanbul'da beyaz esaret: Vatandaşlar yollarda kaldı, trafik gece yüzde 60 seviyesini gördü
Yurdun büyük bir bölümünde etkisini gösteren kar yağışı, İstanbul'u adeta esir aldı. Akşam saatlerinde etkisini daha da artıran kar yağışı nedeniyle kentin büyük bir bölümünde trafik kilitlendi. Trafik yoğunluğu gece saat 03.00’da dahi yüzde 60 seviyesini görürüken, toplu ulaşımda da ciddi bir insan yoğunluğu yaşanıyor.

Yurt genelinde günlerdir etkili olan kar yağışı hafta sonu itibarıyla İstanbul''da da etkisini göstermeye başladı. Metoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışının bugün daha da etkili olacağını bildirirken, akşam saatlerinde başalayan şiddetli yağış megakenti esir aldı.

VATANDAŞLAR ARAÇLARINI TERK EDİP YÜRÜDÜ

Kent genelindeki birçok bölgede kar nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. Uyarılara rağmen önlemlerin alınmadığı İstanbul''da onlarca araç yolda kaldı. Bazı vatandaşlar araçlarının kontaklarını kapatıp, yürüyerek evlerine gitmeyi tercih etti.

OTOBÜSLER YOLDA KALDI, VATANDAŞLAR YÜRÜYEREK EVLERİNE GİTMEYE ÇALIŞIYOR

Kent genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle otobüsler yollarda kaldı. Önlemlerin alınmaması nedeniyle yolda kalan otobüslerdeki insanlar ise yürüyerek gidecekleri yere ulaşmaya çalışıyor.

DURAKLARDA İZDİHAM YAŞANIYOR

Öte yandan metrobüs ve metro seferlerinde de aksamalar yaşanıyor. Kar yağışı nedeniyle toplu ulaşımı tercih eden vatandaşlar önlemlerin yetersiz kalmasından dolayı duraklarda izdiham yaşanıyor.

KENT GENELİNDE DIŞARIDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR VAR

Kar yağışı sonrası İstanbul genelinde trafik gece saat 03.00’da yüzde 60 seviyelerine ulaştı. Öte yandan kentin büyük bir bölümünde hala evine gidemeyen ve dışarıda mahsur kalan vatandaşlar bulunuyor.

İstanbul Avrupa Yakası

İstanbul Anadolu Yakası

“BİTECEKMİŞ GİBİ OLUYOR AMA BİTMİYOR YOL.”

Basın Ekspres Yolu''nda trafikte saatlerce kaldığını söyleyen bir vatandaş “Saat 17:30 gibiydi sanirim ciktigimda. Bir an once bitse keske ama ilerlemiyor iste... Yakıt var sıkıntım yok, bunaldım. Keşke saga park edip gidebilsem, imkan yok. 4 şerit full hareket etmiyor. Basın Ekspres Yolu''nda insanlar hala mahsur karda. 212 avmden buraya milim milim 5-6 saat oldu. Bitecekmiş gibi oluyor ama bitmiyor yol.” ifadelerini kullandı.



"PERİŞAN OLDUK, SAATLERDİR YOLDAYIZ"

Trafikte saatlerce kaldığını söyleyen bir vatandaş ise "Yaklaşık 2 buçuk saattir yoldayız. Perişan olduk evlerimize gidemiyoruz. Kar lastiğimiz olmasına rağmen yolda kaldık. Yanımdaki arkadaşım ise bu havada 3 saattir yürüyor. Ben arkadaşımı yoldan aldım arabası yolda kaldığı için bir yere park etti. Ön tarafımız kilitli olduğu için hiçbir yere gidemiyoruz. Artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi suçlu kim suçlu bilmiyorum" dedi.

"ARABAMI İŞYERİNDE BIRAKTIM"

Trafiğin kapanması ile yolda kalan başka bir vatandaş ise "Ben yaklaşık 1 kilometre mesafeyi zor koşullarda 1 saattir yürüyorum. Aracımı yollar kapalı olduğu için işyerinde bıraktım ve metrobüse binerek bir akrabamın evine gitmeye çalışıyorum. Gerekli uyarılar yapıldı ama kış koşulları bu sene ağır oldu. Allah korusun bizleri kazalardan" dedi.

KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU

Yer yer 30 santimetreyi bulan kar yüksekliği ile yollar karla kaplandı. İstanbul''un başlıca ulaşım yolu olan E-5 karayolu ise gidiş geliş olmak üzere trafiğe kapandı. Kilometrelerce kuyruk oluşan yolda, araçlar mahsur kalırken bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarlarında bıraktı.

Otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar, E-5 karayolundan yürümeye başladı. Bazı vatandaşlar ise metrobüs duraklarına akın edince gişelerde yoğunluk oluştu.

METROLARDA İZDİHAM YAŞANDI

İstanbul''u etkisi altına alan yağış metro ve metrobüs duraklarında izdihamlara yol açtı. Kara yoluyla gidecekleri yere ulaşamayan vatandaşların metroyu tercih etmesi üzerine M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattında aşırı yoğunluk oluştu.

Katta yer kalmadığını fark eden bazı vatandaşların tersine yukarı çıkma görüntüleri vatandaşlarca kaydedildi.

İlgili Haberler