Sabah 08.00 İstanbul’un haline bak

Sabah 08.00 İstanbul’un haline bak
İstanbul'da dün akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı, saatlerdir yolda kalan vatandaşlar için adeta işkence oldu. Mega şehir bugüne ise yüzde 51 oranında trafikle başladı.

Kar 1942 kışı gibi yağdı

İstanbul’da dün başlayan ve tipi şeklinde megakenti etkisi altına alan kar yağışı, hiç tıkanmayan yolların bile kapanmasına neden oldu. 
Dün gece kayan araçlar da zincirleme kazalara karışınca trafik sıkışıklığı yüzde 60''lara kadar çıktı. Sürücüler araçlarının içinde mahsur kaldı.  
İstanbul, kar esaretine rağmen yeni güne de trafik yoğunluğu ile başladı. Saat 08.00 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 51’e oranında olduğu görüldü.

ÖZEL ARAÇLARIN TRAFİĞE ÇIKIŞI YASAKLANDI

Diğer taraftan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir" dedi.

Öte yandan İstanbul''da kar yağışı nedeniyle kapanan TEM Otoyolu''nda araç kuyruğu gece boyu devam etti. Tem otoyolundan son durum drone ile havadan görüntülendi.

İstanbul''da kar yağışı ve tipi nedeniyle TEM Otoyolu ulaşıma kapandı. TEM İSTOÇ mevkiinde oluşan uzun araç kuyrukları gece boyu devam etti. Kilometrelerce uzanan araç kuyruğu drone ile havadan görüntülendi. İstanbul ulaşımının ana damarlarından olan TEM otoyolunda havadan çekilen görüntüler adeta araç mezarlığını andırdı. Birçok sürücünün trafik nedeniyle araçlarını terk ettiği görüldü.

İlgili Haberler