İstanbul'da bir servis minibüsü daha yandı

İstanbul'da bir servis minibüsü daha yandı
Şişli’de, seyir halindeyken motor kısmı alev alan servis minibüsü ateş topuna döndü. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, minibüs tamamen kullanılamaz hale geldi.

DHA’nın haberine göre; olay, Okmeydanı D-100 Karayolu''nda saat 19.50 sıralarında meydana geldi. Haliç Köprüsü yönüne ilerleyen Mahir Çetin''in kullandığı 34 LMA 649 plakalı servis minibüsünün motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Çetin, minibüsü sağ şeride park ettikten sonra kaputu açtığı sırada motordan alevler yükseldi. Sürücü Çetin, yangın tüpünü alarak alevlere müdahale etmek istedi. Mahir Çetin, tüm çabalara rağmen yangını söndüremezken, minibüs bir anda alev topuna döndü. Çevredeki sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.



Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangın sonrası servis minibüsü tamamen kullanılamaz hale geldi.

Son servisini yaptıktan sonra evine döndüğünü belirten sürücü Mahir Çetin, "Seyir halindeyken araçtan duman çıktığını gördüm. Sağda durdum, kapıyı açtım, baktım yanıyor. Yangın söndürücüyü çıkardım araba yanarken ama söndüremedik, yetmedi. Yazık oldu arabaya. Araba boştu, personeli bırakıp dönüyordum. Dumanı hissedince... İçeri duman gelmeye başladı ama ateşi görmemiştim. Kapıyı açınca ateşi gördüm. Yangın söndürücüyü çıkarttık ama söndüremedik" diye konuştu.

ÖĞRENCİ SERVİS MİNİBÜSÜDE YANMIŞTI

İstanbul Şişli’de içinde öğrencilerin olduğu servis minibüsü seyir halindeyken yanmış bir faciadan dönülmüştü.

DHA’da yer alan habere göre, Cumhuriyet Caddesi Alt Geçidi çıkışında saat 07.30 sıralarında seyir halindeki öğrenci servis minibüsünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Minibüsten duman ve alevlerin yükselmesi üzerine aracını sağa çeken sürücü Hasan Akduman öğrencileri tahliye etmişti.

"ÇOCUKLARA BİR ŞEY OLACAK DİYE ÇOK KORKTUM"

Servis minibüsünü durdurarak öğrencileri tahliye eden sürücü Hasan Akduman "Tünelden çıkarken araba bir anda alev aldı. Ben hemen aracı sağa çekerek öğrencileri arabadan indirdim. Öğrencilerin güvenliğini sağladıktan sonra aracı söndürmeye çalıştım ama yangın tüpü yetersiz kaldı. Daha sonra aracım alev aldı. Önce korktum ama çocuklara dedim panik yapmayın. Hepsi arabadan düzgün bir şekilde indi. Ama bir anda duman çoğalmaya başlayınca ben korkmaya başladım. Çocuklara bir şey olacak diye. Ondan sonra çok şükür arabadan indirdim. Mala geldi ama cana gelmedi kimsede bir şey yok. Çok şükür" dedi.

 

 

İlgili Haberler