İstanbul’da sel! Mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı; 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da sel! Mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı; 1 kişi hayatını kaybetti
İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta yaşanan yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Pınar mahallesi Ahmet Arif caddesi 1272. sokakta bulunan bir binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan 3 çocuğun kurtarıldığını duyurdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, 30 yaşlarında bir Suriyeli'nin vefat ettiğini duyurdu.

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Esenyurt ilçesinde Kıraç deresi taştı. Pınar Mahallesi’nde bir bodrum katında mahsur kalanlar olduğu iddiası üzerine kurtarma çalışması yapılıyor.

Sokakta bulunan pek çok bodrum katı su bastı. Mahallede yaşayan vatandaşlar, su basan evlerde mahsur kalanların olma ihtimali nedeniyle ekiplere haber verdi.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Vali Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İstanbul'da çok nadir gerçekleşen 2 sel olayı gerçekleşti. Bodrum katta yaşan vatandaşlarımızın evlerini su bastı. Maalesef 30- 32 yaşlarında bir Suriyeli misafirimiz hayatını kaybetti. AFAD olarak buralarda ve diğer yerlerde zarar gören vatandaşlarımızın yanında olacağız. Bu sağanak yağışlardan sıkıntı yaşayan herkese geçmiş olsun"

Çatalca'da 2 kişi, Beylikdüzü'de 2 kişi ve Esenyurt'ta 4 vatandaşımız hastanelerde tedavi görüyor.

SU TAHLİYESİ BAŞLATILDI

Vatandaşlar bodrum katların demirlerini kırarak daireleri kontrol etmeye çalışırken ekipler de bölgedeki evlerde su tahliyesi başlattı.

Engelli olduğu öğrenilen bir kişi mahsur kaldığı evden kurtarılırken bölgedeki çalışmalar sürüyor.

Öte yandan yollar göle dönerken bir minibüs mahsur kaldı. İçeriye dolan sudan kaçmak isteyen yolcular minibüsün üstüne çıktı.

8c97a5a3d4a9929aff90594482f13915.jpg

BODRUM KATINDAKİ 3 ÇOCUK KURTARILDI

İstanbul Valiliği, Esenyurt’ta bir binanın zemin katında mahsur kalan 3 çocuğun kurtarıldığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Esenyurt İlçemizde yaşanan yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272. Sokakta bulunan bir binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriye uyruklu, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki (3) çocuk AFAD ve İtfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kurtarılarak 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir.

* Esenyurt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan çocukların sağlık durumları iyi olup, gerekli kontrolleri devam etmektedir.

* Tedavi gören çocuklarımıza, ailelerine ve hava muhalefeti nedeniyle zarar gören bütün İstanbullara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

* İlimizde yaşanan hava muhalefeti nedeniyle ilgili kurumlarımızın bütün ekipleri teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürmektedir.