İstanbul'un tarihi caddesi artık yayaların

İstanbul'un tarihi caddesi artık yayaların
İstanbul’un Laleli ilçesindeki tarihi ve turistik alanlardan biri olan Ordu Caddesi ile çevresindeki sokaklar, bugünden itibaren yayalaştırıldı.

Trafiğe kapatıldı

İstanbul’un tarihi ve turistik alanlarından olan Ordu Caddesi ile çevresindeki sokakların, 10.00-21.00 saatleri arasında; resmi, lojistik ve turistik araçlar dışında trafiğe kapalı tutulacağı ifade edildi.

Bugün hayata geçen uygulama, yaya erişilebilirliğini ve kültürel ve turistik mekanları görünür kılacak. Çalışma sonrasında, bölgedeki ticaretin gelişmesi, tarihi dokudaki hava ve gürültü kirliliğini azaltılması hedefleniyor.

ÖNEMLİ TARİHİ, KÜLTÜREL VE TİCARİ ALANLAR YAYALAŞIYOR

UKOME kararı doğrultusunda; bölgede yayalaştırma kararı bulunan 59 adet cadde ve sokağa ilaveten 28 adet cadde ve sokak daha yayalaştırılacak. Tramvayın geçtiği Ordu Caddesi dahil toplam 16 adet cadde ve sokakta, kontrollü trafik sirkülasyonu sağlanacak.

Yayalaştırma projesi; Fatih ilçesinde Kemalpaşa-Mesihpaşa ve Mimar Kemalettin mahallelerinin tamamını kapsıyor. Atatürk Bulvarı, Şehzadebaşı - Hayriye Tüccarı - Türkali ve Tiyatro caddeleri içerisinde kalan alan yayalaştırılıyor.

YAYA VE TRAFİK AKIŞI DENETLENECEK

Trafik akışını kontrol etmek için semtte 49 noktada mevcut bulunan 199 adet hidrolik bariyer ek olarak, 22 noktada 41 yeni hidrolik bariyer daha yapıldı. Bölgedeki yaya ve trafik akışı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İBB ve Fatih Belediyesi zabıtası tarafından denetlenecek.

TRAFİK AKIŞ GÜZERGAHI YENİLENDİ

Çalışmalar kapsamında trafik düzenlemesi de yenilendi. Gençlik Caddesi - Şehzadebaşı Caddesi kesişiminde, Gençlik Caddesi çıkışında sağa dönüş için geometrik düzenleme yapıldı. Vezneciler kavşağı sola dönüşe uygun hale getirildi. Gençtürk Caddesi ve Fethibey Caddelerinin Ordu Caddesi kesişiminde araç geçişine yönelik fiziki ve sinyalizasyon düzenlemesi uygulandı.