İYİ Parti’den Gezici’ye suç duyurusu

İYİ Parti’den Gezici’ye suç duyurusu
İYİ Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, İYİ Parti Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na Gezici Araştırma Şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı, “CHP, İYİ Parti ve HDP’ye oy verir misiniz?" sorusunu soran Gezici Anket firmasına suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışı basın açıklaması yapan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “Gezici Anket Firmasının Türkiye genelinde yaptığı bir anket sırasında vatandaşlara sormuş olduğu Millet İttifakı kapsamında “CHP, İYİ Parti ve HDP’ye oy verir misiniz?" sorusu neticesinde, bu anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmıştır. Kamuoyuna açıklanan anket sonuçlarında CHP, İYİ Parti ve HDP’nin oy oranını belirtecek şekilde birleştirilerek sonuçlar açıklanmıştır. Bu soru 9 ilde anket sonuçları açıklanmıştır ve bu illerden birisi de Aydın ilimizdir. Biz hem Türkiye’de hem Aydın’da CHP ile İYİ Parti olarak bir iş birlikteliği yaptık. Ancak HDP'yle partimizin en ufak bir iş birliği, en ufak bir yakınlaşması söz konusu değildir.” açıklamasını yaptı. İYİ Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas ise “Bizim HDP'yle herhangi bir ittifakımız bugüne kadar olmadı.” diye konuştu.

gezi-002.jpg

“BİZİMLE İTTİFAK İÇİNDE OLMADIKLARININ GÖSTERGESİDİR”

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “HDP’nin Aydın’da partimizle ve Millet İttifakı'yla birlikteliği olmuş olsa en büyük ilçemiz olan Nazilli’de aday çıkartmazdı. Nazilli’de iddialı olan partimizin Belediye Başkan Adayı karşısında aday çıkartmaları, kendilerinin bizimle ittifak içinde olmadıklarının göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

gezi2-001.jpg

İlgili Haberler