İYİ Parti’den TSK'nın Gazze’ye gitmesine şartlı evet

İYİ Parti’den TSK'nın Gazze’ye gitmesine şartlı evet
İYİ Parti TSK'nın Gazze'de görev almasına ilişkin bir açıklama yaptı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 18. Günde de devam ediyor.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkiye'nin duruma müdahale etmesi gerektiğini belirterek Tel Aviv yönetimine süre verdi.

Tartışmalar devam ederken konuyla ilgili tavrı merak edilen İYİ Parti'den de dikkat çeken bir açıklama geldi.

ASKERİ DESTEK İÇİN TEK ŞART

İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Mehmetçiğin sınır dışında görevlendirilmesinin ancak vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik bir tehdit bulunması halinde gerçekleşebileceğine vurgu yapıldı.

Açık kapı bırakmayı da ihmal etmeyen İYİ Parti, Birleşmiş Milletler bünyesinde veya uluslararası kuruluşlar dahilinde bir tavır alınması durumunda askeri desteğin verilebileceğini savundu.

jhljklcksi.jpg

İşte İYİ Parti'den yapılan o açıklama;

Eğer iktidarın açıklamalarında direkt askerî destek vermek kastediliyorsa; Türkiye'mizin güvenliğini düşünmeden adım atmanın en akılcı seçenek olmayacağını düşünürüz.

Türkiye Cumhuriyeti, üniter ve laik bir devlettir. Mehmetçik'in sınırlarımız dışında görevlendirilmesi ancak vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik bir tehdit bulunması hâlinde söz konusu olabilir.

Birleşmiş Milletler bünyesinde veya uluslararası kuruluşlar dâhilinde bir tavır alınacaksa askerî destek de tabii ki verilebilir. Ancak Türkiye'nin güvenliği ve çıkarları önceliklendirilmelidir.

Türkiye'nin başka ülkelerin bölgesel veya küresel çıkarları için kullanılması ve ülkemizin güvenliğinin iç politik kaygılarla tehlikeye atılmasını İYİ Parti olarak doğru bulamayız.

İlgili Haberler