İYİ Partili Ağıralioğlu: "Oy için değerlerimizi heba etmedik, etmeyeceğiz

İYİ Partili Ağıralioğlu: "Oy için değerlerimizi heba etmedik, etmeyeceğiz
Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İstanbul 1. bölge milletvekili adayı Yavuz Ağıralioğlu, HDP ile ilgili iddialara ilişkin olarak "Oy için değerlerimizi heba etmedik, etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İYİ Parti İstanbul 1. bölge 3. sıra milletvekili adayı Yavuz Ağıralioğlu, 24 Haziran seçimleri kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor.

Partisinin Tuzla ilçe başkanlığını ziyaret eden Ağıralioğlu, burada seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e atılan iftiralara tepki gösteren Ağıralioğlu, "Sayın Meral Akşener’i PKK hamisi gibi takdim etmeye teşebbüs etme ahlâksızlığı da hükümetin hissesine zillet olarak düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine birkaç gün kaldı. Devletimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Zor bir zamanda ve zor şartlar altında propaganda faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Kazanmak için hiçbir ahlaki kriteri olmayan bir iktidar partisiyle asimetrik bir yarışın içerisindeyiz. İktidar partisinin milletimizi ikna sürecindeki son birkaç günde projeler sunmak yerine hiçbir ahlaki ve insani dayanağı olmadan, muhalefet partilerine iftira atarak bu yarışı sürdürmeye çalışması içinde bulundukları tefessühün bir ihbarıdır. Sözde ‘’Çözüm sürecinde’’ Türk Devleti’nin bin yıllık geleneklerini kısa vadeli siyasete kurban eden iktidar partisinin, millet ittifakını ısrarla Türkiye’de ki karanlık odaklarla ilişkilendirmesi tam bir müfterilik örneğidir. HDP’ye olan bakış açımız dün nasıl ise bugün de aynıdır.

Başbağlar hâlâ kalbimizde bir yara iken,

Dağlıca, Aktütün, Derecik ciğerimizde bir kurşun iken,

Neşe Alten, Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz gibi öğretmenlerimizin yarım kalan hayalleri içimizde bir uhde iken,

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Cengiz Akyıldız, Eren Bülbül'ün ateşi yüreğimizde bir kor iken,

Sözde "çözüm sürecinde" şehirlerimiz bomba ve mühimmat yığınağı haline getirenlere karşı, karanlık hendeklerde Devlet’imizin itibarını kurtaran 750 şehidimizin sızısı hâlâ içimizde iken,

6-7 Eylül olaylarında verilen talimatlar ve yapılan çağrılar neticesinde Yasin Börü gibi onlarca vatandaşımızın katledilmesine sebep olanlar ortada iken,

"OY İÇİN DEĞERLERİMİZİ HEBA ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ"

Bunlar gibi binlerce menfur olayın ve kırk bini aşkın şehidimizin müsebbibi olan bir cinayet şebekesiyle arasına mesafe koymayan, sırtını karanlık mahfillere dayayan bir siyasi partinin millet ittifakına dahil olmasına itiraz ettik. Terör ile arasına mesafe koyamayan, silaha dayalı olarak siyaset yapan kimi siyasetçilerin bize destek veren açıklamalarına ihtiyaç duymadığımız gibi, PKK’nın terör eylemlerini meşru gören bir kısım kitlenin oylarını almak için de kendi değerlerimizi heba etmedik ve etmeyeceğiz.

"HER ŞARTTA KAZANMALIYIM MASASI TAYYİP BEY'E AİTTİR"

Biz değerlerimizle siyaset yapıyoruz. Siyasete hakim olacak yegane unsurun ilkeler olması gerektiğini savunuyoruz. Biz ne olursa olsun yeter ki Tayyip Erdoğan kaybetsin anlayışıyla siyaset yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Her şartta kazanmalıyım masası Tayyip Bey’e aittir. Bu sebepten sırf meclis aritmetiğinin iktidar aleyhine değişmesi için Hdp’nin barajı aşma temennisi bizim tenezzül alanımızın dışındadır ve bu konuda herhangi bir beklentimiz de yoktur. Ayrıca Millet ittifakının bileşenlerine HDP’nin katılması yönündeki talebi kabul etmeyen sayın Meral Akşener’i Pkk hamisi gibi takdim etmeye teşebbüs etme ahlâksızlığı da hükümetin hissesine zillet olarak düşmektedir.

Biz, milletimizin acıları ve kaygıları üzerinde tepinen bir azgınlığın, milletimizi daha fazla istismar etmesine müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hiçbir vatandaşımızın illegal yapılardan, terör örgütlerinden ve oy oportünizmi yapan siyasi partilerden medet ummadan yaşayabileceği bir devlet yönetimi etrafında bütün vatandaşlarımızı bir ve beraber kılacağız.