İYİ Partili Çıray Cumhurbaşkanı isterse Montrö’den de çıkabilir diyen Meclis Başkanı Şentop’u manidar bir paylaşımla istifaya çağırdı

İYİ Partili Çıray Cumhurbaşkanı isterse Montrö’den de çıkabilir diyen Meclis Başkanı Şentop’u manidar bir paylaşımla istifaya çağırdı
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin sözlerine sosyal medyadan tepki gösterdi. Çıray paylaşımında, “Anayasa ihlâlini meşru gören.. TBMM'nin hak ve haysiyetini korumayan Sn Şentop derhal istifa etmelidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk’te katıldığı canlı yayında İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şentop açıklamasında, ''''Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi''nden kararname ile çekildiği gibi Montrö''den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir'''' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Şentop’un bu ifadelerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Çıray paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

TBMM Başkanı; "Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi''nden kararname ile çekildiği gibi, Montrö Boğazlar Sözleşmesi''nden de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir" diyor. Anayasa ihlâlini meşru gören.. TBMM''nin hak ve haysiyetini korumayan Sn Şentop derhal istifa etmelidir.

İşte o paylaşım:

 

İlgili Haberler